Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado podľahlo St. Louis

Colorado podľahlo St. LouisDo brány sa od začiatku postavili brankári Jonathan Bernier a Carter Hutton

Do brány sa od začiatku postavili brankári  Jonathan BernierCarter Hutton. Zápas začali aktívnejšie hostia, ktorí boli aktívnejší v prvej polovici prvej tretiny, vypracovali si zopár nebezpečných striel,  ale gól sa im streliť nepodarilo. V druhej polovici prvej tretiny boli aktívnejší hráči Avs z čoho pramenil prvý gól zápasu. V presilovke bol v správny čas na správnom mieste Kertfoot, ktorý dorazil Compherovu strelu - 1:0. V prvej tretine mali viac striel hráči Colorada, ktorí prestrieľali hráčov Blues 16:8.

Druhá tretina bola s pohľadu Colorada smolná. Už v prvej minúte sa dostal hráči Blues do prečíslenia traja na jedného. Prečíslenie využil bývali hráč Colorada Stastny. V druhej tretine boli strelecky aktívnejší hráči Avs, ale Blues dokázali z minima vyťažiť maximum. Z troch šancí v druhej tretine sa im podarilo dať tri góly. V trinástej minúte otočil skóre Schwartz, ktorý dorazil Pietrangelovú strelu. O minútu už bolo 3:1, keď si dobre nakorčuľoval do priestoru medzikruhy Dunn a peknou strelou zápästím  zvýšil na 3:1. Avs môže mrzieť nevyužitá presilovka  šesť minút pred koncom kde si Avs vypracovali tlak, ale znížiť sa im nepodarilo. Druhú tretinu vyhrali hostia, na strely po dvoch tretinách to bolo 30:25.

Tretiu tretinu začali domáci veľmi dobre, už v štvrtej minúte sa presadil trochu so šťastím Comeau. Lenže miesto toho aby Avs vyrovnali inkasovali. V deviatej minúte sa krátko po skončený trestu Nemetha presadil Bortuzzo. Zdalo sa, že je rozhodnuté, lenže  päť minút pred koncom keď išiel rozohrávať za bránkou Huttom. Pri rozohrávke sa šťastne odrazil puk ku Kerfootovi a ten do odkrytej bránky strelil druhý gól v zápase. Avs sa snažili vyrovnať v hre bez brankára, ale vyrovnať sa im nepodarilo a tak Colorado prehralo so St. Louis 3:4.


Oliver Kvartek, Slovakia, kvartek@eurolanche.com
20/10/2017 - 06:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."