Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado zavíta do Detroitu

Colorado zavíta do DetroituPreview zápasu Detroit Red Wings vs Colorado Avalanche.

Mužstvo Colorada Avalanche zavíta po neúspešnom zápase v Nashville dnes v noci do Detroitu, kde sa stretne v miestnej Little Ceasars Arene s domácim mužstvom Red Wings. V zápase s Nashvillom sa ukázalo, že mužstvo Avs aj napriek mnohým ponúknutým príležitostiam, nedokáže efektívne využívať presilové hry, čo bol aj kľúčový faktor výsledku zápasu. Kapitán Mužstva Gabriel Landeskog sa pre Denver Post vyjadril, že v prípade využitia aspoň jednej z presilových hier v prvej tretine, mohol zápas s Nashvillom vyzerať úplne inak. Mužstvo Detroitu ukázalo svoju silu a hlavne psychickú odolnosť v posledných dvoch zápasoch proti mužstvám  Calgary FlamesBuffalo Sabres, ktoré dokázalo na domácom ľade zdolať.  Zápas proti Flames, dokázal Detroit vyhrať vysoko, výsledkom 8:2 a v zápase  sa okrem výbornej efektivity v koncovke Detroitu, ukázala aj ich sila obrany v hre v oslabení, najmä v tretej tretine, kedy dokázalo mužstvo Red Wings ubrániť 5-krát početnú nevýhodu a v celom zápase napriek 8 oslabeniam inkasovali iba jedenkrát v oslabení. Naopak v zápase dokázalo využiť mužstvo Red Wings štyri presilové hry. V nasledujúcom zápase s Buffalom Sabres sa však Detroit napriek víťazstvu v presilovej hre nepresadil ani jedenkrát .

Naopak, v presilových hrách  proti Flames, sa dokázal Detroit presadiť 4-krát čo nakoniec rozhodlo celý zápas ktorý vyhral Detroit vysoko 8:2 . Nebezpečné boli najmä prvé dve formácie Red Wings, ktoré nastrieľali spolu 6 gólov, dva krát sa v zápase presadil útočník Anthony Mantha z prvej formácie a dvakrát Andreas Athanasiou z druhej formácie. V oboch posledných zápasoch sa dokázal gólovo presadiť útočník druhej formácie Dylan Larkin, ktorý je momentálne jedným z najnebezpečnejších hráčov Red Wings. V bránke Red Wings by mal v zápase proti Avalanche nastúpiť Jimmy Howard, ktorý je stabilnou jednotkou mužstva.  Po zranení v dolnej časti tela, sa do zostavy Red Wings vracia obranca Danny DeKeyser.

Mužstvo Avalanche po výbornom zápase s Washingtonom Capitals prehralo v Nashville 5:2 a najmä prvá tretina zápasu ukázala, že špeciálne formácie na presilovky stále majú čo zlepšovať. Avs nedokázali využiť štyri presilové hry z pvej tretiny a naopak inkasovalo hneď pri svojej prvej hre v oslabení, pri vylúčení Alexandra Kerfoota. Obranca Andrei Mironov si pripísal v zápase s Nashvillom svoj prvý gól a celkovo podal aj v obrannej činnosti dobrý výkon. Dominic Noninato ktorý bol povolaný z farmy by mal nastúpiť aj do dnešného zápasu ako center 4. Formácie zo Svenom AndrighettomNailom Yakupovom na krídlach. Výrazné zmeny v samotnej zostave mužstva nenastanú, je však možne že nastanú zmeny v zložení špeciálnych formácií na presilové hry. Do bránky Avs by mal v dnešnom zápase sa v bránke predstaví Jonathan Bernier.

Zápas medzi Detroitom Red Wings a Coloradom Avalanche sa začína v pondelok 20.11 o polnoci stredoeurópskeho času.


Anton Pauer, Slovakia, pauer@eurolanche.com
19/11/2017 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."