Viac článkov v slovenčine a češtine

Zápisník Romana Willa: Začiatok kempu

Zápisník Romana Willa: Začiatok kempuEurolanche vám v spolupráci s českým gólmanom prináša exkluzívne zápisky z aktuálneho tréningového kempu Colorada Avalanche.

Ešte na začiatku leta sme publikovali denník slovenského brankára Maximiliána Pajpacha o jeho účasti na rozvojovom kempe pre nováčikov. S Maxom vtedy nechýbali ani Roman Will. Český brankár sa do klubu dostal podpisom nováčikovskej zmluvy. Pajpacha Colorado Avalanche draftovalo ako jediného Slováka v tomto roku. Keďže je Maxo zranený, o čom sme vás dnes informovali, obrátili sme sa na Romana, ktorý je v Denveri na prebiehajúcom tréningovom kempe.

Roman priletel do Denveru už 29. augusta. „Letel som sám. Bol to síce dlhý let, ale s tým nemám problém. Na mieste už boli nejakí chalani, ktorí prišli o týždeň predtým,“ povedal na úvod Roman Will, ktorý podľa svojich slov zažil nabité leto plné individuálnych tréningov, čo mu viac vyhovovalo.

Tréningový kemp sa síce začal až dnes, ale všetci hráči mali možnosť prísť do Denveru kedy chceli a mali dlhší čas sa adaptovať na coloradskú nadmorskú výšku. Neoficiálna časť kempu bola každopádne zaujímavá. „Každé ráno sme mali posilňovanie a potom sme trénovali na ľade aj s hráčmi Colorada, ktorí tréning viedli, napríklad lídrom bol Gabriel Landeskog,“ povedal Will, ktorého ešte ani jeden z trénerov nemohol koučovať, keďže je to pred začiatkom oficiálneho kempu zakázané. 

Will má preto už viac ako dva týždne možnosť spoznávať hráčov z prvého tímu, najviac si má čo povedať s krajanom Janom Hejdom. S členmi manažmentu sa ešte nerozprával. „Neviem ešte, kde by som podľa nich mohol hrať v tejto sezóne. Veľmi rád by som bol v AHL, ale je to ťažké vzhľadom na to, že tam chytajú dvaja draftovaní brankári. Snáď mi niečo vyjde. Myslím si, že každý hráč nastúpi do nejakého prípravného zápasu, aby si ho tréneri vyskúšali predtým, než ho pošlú na farmu,“ uzavrel Will, ktorý okrem trénovania spoznáva Denver, najčastejšie formou návštev rôznych reštaurácií so spoluhráčmi.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
15/09/2014 - 21:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."