Viac článkov v slovenčine a češtine

Pajpacha zranil spoluhráč

Pajpacha zranil spoluhráčFanklub Eurolanche získal prostredníctvom svojho predsedu, ktorý pracuje pre slovenský denník Nový Čas, vyjadrenie Maxa Pajpacha k svojmu zraneniu.

Ako sme vás v pondelok informovaliMaximilián Pajpach nakoniec do prípravného kempu Colorada Avalanche nemohol odcestovať. Iba pár dní pred plávaným odletom utrpel nešťastné zranenie. „Nešťastne narazil do mňa spoluhráč z fínskeho tímu na tréningu. Je mi z toho smutno, lebo som sa na kemp v Colorade tešil. Musím sa dať rýchlo dokopy a byť čo najskôr späť, hokej mi veľmi chýba,“ povedal pre slovenský denník Nový Čas Maximilián.

Maxo síce strávi minimálne najbližšie dva roky vo fínskej juniorskej lige s vyhliadkou na reprezentáciu elitného klubu Tampere Tappara v najvyššej súťaži, ale dovtedy bude môcť navštevovať prípravné kempy Colorada Avalanche, ktoré si ho vybralo tento rok na drafte ako jediného Slováka.

Maxo Pajpach (úplne vpravo) na prípravnom kempe v Denveri v júli 2014.

Podľa vyjadrenia Igora Bielčika z agentúry Sport Invest Hockey, ktorá Pajpacha zastupuje, nebude pre hráča problém dostať sa späť do formy. „Max je pracovitý a talentovaný brankár. Je ochotný tvrdo pracovať, čo mi potvrdil aj tréner brankárov. Už po niekoľkých týždňov je vidieť jeho výkonnostný posun,“ povedal hráčov zástupca.

Mladý slovenský brankár, ktorý hokejovo vyrastal v Poprade, utrpel zranenie dolnej časti tela a už teraz vie, že príde o začiatok sezóny. O jeho zdravotný stav sa zaujímajú nielen lekári z Tappary, ale aj doktori z Colorada. Pre zámorský tím je Maximilián jedným zo štyroch najmladších brankárov, na ktorých chce klub v budúcnosti stavať. Maxove najvyššie šance prídu po skončení jeho angažmá vo Fínsku, keď sa bude môcť presunúť na celú sezónu do zámoria. „Chcem spraviť dobrý dojem aj na Fínov a Colorado, aby sa môj sen hrať v NHL stal skutočnosťou,“ uzavrel brankár.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
17/09/2014 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."