Viac článkov v slovenčine a češtine

Tanguay: Návrat po operácii

Tanguay: Návrat po operáciiJedna situácia na piatkovom tréningu ponúkla dostatočný dôkaz, že bedrové problémy Alexa Tanguaya sú minulosťou.

Počas prvého zápasu v rámci tréningového kempu Colorada Avalanche vo Family Sports Centre sa Alex Tanguay ocitol v prečíslení dvoch na jedného. Po nahrávke od spoluhráča šiel už sám na brankára. Rodený ľavák naznačil strelu forhendom, ale puk sa snažil bekhendom umiestniť k opačnej žrďke. Pokus bol síce neúspešný, ale zato bol pozoruhodný.

Neskôr po zápase sa priznal, že podobný kúsok by od novembra v minulej sezóne nezvládol. „Ostatnú sezónu som bol len prísediaci, ktorý sa pozeral na hru. Cítil som sa skoro ako fanúšik. Ale tento rok chcem byť súčasťou tímu a dúfam, že prispejem k úspechom.“

Tanguay dopomohol tímu k výbornému štartu do minulej sezóny (12 výhier-1 prehra), ale utrpel zranenia bedier a kolena, ktoré mu dovolili nastúpiť len v 16 zápasoch pri druhom pôsobení v organizácii Avalanche. Jeho pokus o návrat v januári bol neúspešný a po troch zápasoch ho tím vyradil na zvyšok sezóny. Vo februári absolvoval operáciu bedrového kĺbu. „Bola to predlhá cesta plná frustrácie a všetkého možného a keď sa pozriem späť, prial by som si, aby sa operácia uskutočnila už v novembri. No vtedy sme si mysleli, že budem schopný čoskoro pokračovať. Bohužiaľ to nevyšlo.“

Joey Hishon

Joey Hishon v zápase Colorada Avalanche a Minnesoty Wild (playoff 2013/2014)

Vedenie vkladá dôveru do svojich šiestich najlepších útočníkov aj vďaka Tanguayovi, ktorí za 1036 kariérnych zápasov v NHL nazbieral 832 bodov (vrátane playoff). U trénera Patricka Roya má stabilné miesto na pravom krídle formácie spolu Nathana MacKinnonaGabrielom Landeskogom. V piatok bol Tanguay v línii s Landeskogom a centrom Joeym Hishonom, nakoľko chcel Roy premiešať zostavy s najlepšími mladíkmi, ktorí pravdepodobne začnú sezónu v AHL.

Hishon, prvý výber draftu z roku 2010, je ďalším dôvodom istoty Colorada smerom dopredu. Debutoval v NHL minulú sezónu v playoff a očakáva sa, že v základnej časti si po prvýkrát zahrá v tej nadchádzajúcej. Pravdepodobne však tomu nebude hneď zo začiatku sezóny, pokiaľ by sa však zranení John Mitchell (migrény) a Jamie McGinn (chrbát) nezotavili do októbra. Roy o Hishonovi povedal, že má na to, aby bol ofenzívne úspešný, ale musí zlepšiť svoju obrannú hru.

Tomu Joey porozumel a v piatok bránil Matta Duchenea s intenzitou, ktorou kedysi oplýval Adam Foote. Nie je to však typ hráča pre tretiu alebo štvrtú líniu a MacKinnon a Duchene sú ideálnymi centrami. Hishon povedal, že sa chce prepracovať do tímu už z prípravného kempu, no realistickejšie to vidí na pozíciu zálohy v prípade zranenia top centrov.

Zdroj: The Denver Post


Lukas Slovak, Slovakia, lukas@eurolanche.com
21/09/2014 - 10:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."