Viac článkov v slovenčine a češtine

Kemp pokračoval druhým dňom

Kemp pokračoval druhým dňomPrípravný kemp Colorada Avalanche pomaly vrcholí. Máme za sebou druhý deň.

Colorado Avalanche sa pripravuje na nadchádzajúcu sezónu. Po úspešnom nováčikovskom kempe prišiel čas aj na prípravu A-tímu. Momentálne máme za sebou už druhý deň, počas ktorého sa všetko musí robiť rýchlejšie. Samotný kemp je preto oveľa vzrušujúcejší, hráči sa na ňom učia a zdokonaľujú vo všetkých činnostiach, ktoré sú veľmi dôležité v samotných zápasoch.

Samotný prípravný kemp je veľmi náročný. Počas leta väčšina hráčov na sebe pracovala, ale teraz už musia zarezávať zo všetkých síl. „Bolo to dlhé leto,“ povedal pre oficiálny web Colorada, Matt Duchene. „Aj napriek tomu, že na sebe pracujeme 12 mesiacov, je to naozaj veľmi náročné. Cez leto máte chvíľu času na oddych, ale hneď ako začnete cvičiť zistíte, že vás čaká dlhý maratón k tomu, aby ste sa opätovne dostali do formy.“

O svoje skúsenosti sa podelil aj Alex Tanguay. „Od chvíle, kedy som prišiel je to čoraz viac ťažšie,“ povedal po druhom dni prípravy 34-ročný veterán Avalanche. „Mladí chlapci sa momentálne pripravujú inak, ako to bolo pred 15 rokmi. V súčasnosti už sú mladší hráči okamžite pripravení naskočiť do zápasov. Týmto smerom sa uberá moderná NHL, treba to prijať,“ dodal.

„Bez ohľadu na to, čo všetko som urobil v lete, si nemyslím, že by som prišiel na kemp v dobrej forme,“ povedal po druhom dni budúci člen Siene slávy, Jarome Iginla. „Som v novom tíme, musím si zvyknúť na nový herný štýl a spoluhráčov. Samozrejme sa musím pobiť o miesto a boj práve začal. V lete si vaše ruky zvyknú na určité poľavenie, potom keď prídete späť vidíte, o koľko zaostávate za mladými hráčmi, ktorým patrí budúcnosť v NHL.“

Výsledky zápasov:

Siví vs Bordoví 2:1 – zápas o 3. miesto

V prvom dni oba tímy zaznamenali prehry, preto si chceli v druhom dni zlepšiť náladu a zabojovať o 3. miesto na turnaji. Skóre celého stretnutia otvoril parádnou ranou člen sivého tímu Brad Stuart, ktorému na gól prihrával Jarome Iginla. Bordoví vyrovnali vďaka Benovi Streetovi, ktorý prekonal brankára Romana Willa. V ďalšom priebehu duelu si oba tímy vytvorili niekoľko šancí, ale na góly fanúšikovia čakali márne až kým sa v samotnom závere k puku nedostal Borna Rendulič a chorvátsky talent prekonal brankára Reta Berru. Siví nakoniec porazili bordový tím a skončili na 3. mieste.

Modrí vs Čierni 3:0 – zápas o titul

Oba tímy v prvých dueloch uspeli a zahrali si zaslúžené finále. Modrí vstúpili do zápasu s veľkým nasadením. Ukázala sa najmä formácia, ktorú tvorili Matt Duchene, Ryan O´ReillyConner Bleackley. Duchene nachytal brankára Sami Aittokallia na hruškách, prihral Bleackleyovi a ten otvoril skóre stretnutia. Duchene vypracoval aj druhý gól, tento krát urobil chybu Spencer Martin, ktorý stratil puk z dohľadu. Matt využil svoje skúsenosti a prekonal nezorientovaného brankára. Martin svoju chybu opravil, keď chytil dva trestné strieľania. Víťazstvo modrých spečatil obranca Bruno Gervais.

Zdroj: Colorado Avalanche 


Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
21/09/2014 - 13:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."