Viac článkov v slovenčine a češtine

Avs nevyhrali ani doma proti Panthers

Avs nevyhrali ani doma proti PanthersSumár zo zápasu Colorado Avalanche vs Florida Panthers.

Colorado Avalanche hostilo dnes nad ránom, na domácom ľade v Pepsi Center, tím Florida Panthers. Do brány domácich sa vrátil uzdravený Reto Berra, na opačnej strane bol mužom v maske Roberto Luongo. Do úvodnej šance prvej tretiny sa dostal Jamie McGinn, ktorý však nedokázal pozorného Luonga prekonať. K slovu sa dostali aj hostia. Rozohrávku Ryana Wilsona dokázal v kruhu zachytiť Jussi Jokinen, nabil Brandonovi Pirrimu a ten strelou z prvej prepálil Berru. Po ďalšej väčšej šanci hostí bolo pre Avalanche ešte horšie, keď sa po dvoch prihrávkach dostali hostia až do prečíslenia 3 na 1, osamotený Tyson Barrie gólu zabrániť nedokázal a tak Aleksander Barkov zvyšoval už na rozdiel dvoch gólov. Po zvyšok prvej tretiny boli aktívnejší "panteri", ale aj vďaka brankárovi Avs gól v prvej dvatsaťminútovke už nepadol.

Druhá tretina začala tak, ako prvá skončila, väčšou aktivitou hostí z Floridy. Najskôr Shawn Thornton a po ňom ani dvomi dorážkami Derek MacKenzie nedokázali prekonať Berru. Domáci Avalanche mali veľku šancu dostať sa opäť do zápasu v polovici druhej tretiny, keď si na trestnú lavicu sadol Brad Boyes a za minútu aj Erik Gudbranson. Hráči Colorada dokázali presilovku o dvoch hráčov využiť, keď po prihrávke Ryana O´Reillyho prestrelil tvrdou ranou hosťujúceho brankára Barrie. To však ešte nebolo všetko. O´Reilly našiel v pokračujúcej presilovke o jednoho hráča kapitána Gabriela Landeskoga, ten si nakorčuľoval pred Luonga a bolo vyrovnané. Dva presilové góly hráčov Avs zjavne povzbudili a tri minúty po vyrovnávajúcom zásahu sa domáci dostali do vedenia 3:2. V strednom pásme sa dostal k puku Jarome Iginla, ten posunul na krídlo Alexovi Tanguayovi, ktorý poslal strieľanú prihrávku smerom do bránkoviska, kde sa puk odrazil od korčule Seana Bergenheima za prekvapeného gólmana hostí. Alex si pripísal svoj tretí gól v sezóne a stal sa tak najlepším strelcom tímu. Domáci sa však z vedenia netešili dlho, presne po 180 sekundách svoju chybu odčinil práve Bergenheim, keď tečoval nahodenie Dylana Olsena od modrej čiary a vyrovnal stav stretnutia. Prostredná tretina priniesla okrem štyroch gólov aj pästný súboj, v ktorom sa predstavil domáci Marc-André Cliché proti hosťujúcemu Derekovi MacKenziemu a bohužiaľ aj zranenie obráncu Ryana Wilsona, po ktorom už do hry nezasiahol.

V poslednej tretine boli na koni opäť hráči z Floridy, ale najmä ďalšiemu skvelému výkonu Reta Berru nedokázali rozhodnúť o tom, že to budú práve oni, kto si bude brať dva body za výhru. Gól v tretej tretine nepadol, pokračovalo sa tak v predĺžení. Po minúte a pol sa za podrazenie nechal vylúčiť domáci Brad Stuart a hostia trestali. Po krátkej kombinácii hostí sa dostal v puku mladík Jonathan Huberdeau, ten spoza bránky nahral medzi kruhy kam si nakorčuľoval Boyes a strelou príklepom rozhodol o výhre Floridy 4:3 po predĺžení.


Stanislav Polak, Slovakia, stanley@eurolanche.com
22/10/2014 - 07:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."