Viac článkov v slovenčine a češtine

Taylor Hall môže obliekať dres Avs

Taylor Hall môže obliekať dres AvsNajväčšia hviezda Edmontonu Oilers môže o pár dní pôsobiť v tíme Colorada Avalanche.

Edmonton Oilers už so službami Taylora Halla nepočíta. Informovali o tom zahraničné média, podľa ktorých generálny manažér Craig MacTavish priznal, že za neúspechmi, ktoré klub v posledných rokoch prežíva, nemôže len jeden človek a to hlavný tréner. Edmonton čakajú zmeny. Týkať sa budú aj najväčších hviezd tímu.

Hall má v NHL výborné meno. Je považovaný za najlepšieho hráča Oilers. MacTavish vyhlásil, že jeho tím potrebuje vystužiť všetky posty. „Taylor na ľade zábava fanúšikov svojimi výkonmi, ale vplyv v kabíne nie je taký, ako sme si predstavovali,“ povedal pre TSN manažér Edmontonu. „Môže tímu priniesť veľmi dobrú protihodnotu.“

Tím z Alberty robí razantné zmeny. Pre úspech sa vedenie tohto tímu nebojí obetovať ani svoje najväčšie klenoty. Idú príkladom pre vedenie Colorada Avalanche. Tí by mohli byť v boji o Halla vôbec najsilnejším partnerom. V zostave Avs sa nachádza niekoľko mladých lídrov, ktorí by boli výbornou protihodnotou za skvelého Taylora.

Do úvahy pripadá Ryan O´Reilly. Hall a O´Reilly sú rovnako starí a poberajú rovnako vysoký plat, avšak Hallová zmluva je platná až do sezóny 2019/20. Edmonton hľadá spoľahlivého defenzívneho útočníka, okrem toho O´Reilly ponúka aj strelecký inštinkt. Avalanche zase potrebujú oživiť stagnujúcu ofenzívu, ktorú v tejto sezóne ťahajú najmä Matt DucheneAlex Tanguay.

O´Reilly aj Hall potrebujú výmenu

Ryan O´Reilly sa v prebiehajúcej sezóne veľmi trápi. Rovnako ako celý jeho tím. Excelentný strelec strelil v 30-tich zápasoch len 5 gólov, v plus/mínus hodnotení patrí k najhorším hráčom tímu. Podobne je na tom aj Taylor Hall, ktorý je síce najlepší strelec Edmontonu, na konte má ale len 8 gólov. Po predchádzajúcej sezóne, v ktorej zaznamenal 80 bodov ide o výrazný pokles formy. Obom hráčom by nové prostredie pomohlo.

Taylor Hall odohral v NHL už 271 zápasov, v ktorých strelil 100 gólov a pridal 143 asistencií. Ryan O´Reilly v NHL pôsobí dlhšie, odohral o 100 zápasov viac ako Hall, avšak na konte má len 78 gólov a 129 asistencií. Výmena Hall za O´Reillyho by vyriešil dlhodobý problém Colorada, keďže Taylor je rodené ľavé krídlo, ktoré tím z Denveru nutne potrebuje.

Privítali by ste výmenu Hall za O´Reillyho?
Áno, Hall by nám pomohol
Nie, O´Reillyho potrebujeme

Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
17/12/2014 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."