Viac článkov v slovenčine a češtine

Barrie sa teší na medzinárodnú premiéru

Barrie sa teší na medzinárodnú premiéruTyson Barrie sa teší na svoj prvý veľký medzinárodný turnaj v seniorskom veku.

Ako sme Vás dávnejšie informovali, do tímu Kanady pre MS 2015 v Českej republike bol nominovaný aj obranca Tyson Barrie. Pre oporu zadných radov Colorada Avalanche to bude prvý medzinárodný turnaj medzi seniormi.

Doteraz reprezentoval Kanadu iba na juniorských MS v 2011, ktoré sa konali v americkom meste Buffalo a odtiaľ si doniesol striebornú medailu. "Určite je to veľká česť hrať za Kanadu. Som vzrušený, že som sa tu dostal a pokúsime sa vyhrať zlato," povedal Barrie pre Time Colonist ohľadom jeho povolania do národného tímu.

Barrie v kanadskom drese počas MSJ 2011

Barrie mal skvelú bodovú sezónu v tíme, veď zaznamenal 53 bodov za 12 gólov a 41 asistencií, čím sa stal len štvrtým obrancom v histórii Avs, ktorému sa to podarilo. Pred ním sú iba velikáni Sandis Ozolinsh, Rob Blake a Ray Bourque.

Barrie sa tiež veľmi teší z toho, že v kanadskom drese sa predstavia aj jeho traja spoluhráči z Colorada, Matt Duchene, Ryan O´Reilly a Nathan MacKinnon. "Sme mladí, sme priatelia, bude to zábava byť tam spolu. Mala by to byť skvelá skúsenosť pre mňa a pre všetkých," dodal Barrie.

Na záver rozhovoru Barrie dodal, ako ho manažment kanadskej reprezentácie oslovil: "Povedali, že by sme boli radi, keby sme ťa mali v tíme. Dúfame, že chceš hrať na MS. Povedal som, že by to bolo vzrušujúce. Tak mi odpovedali, že sú vzrušení, že ma majú v tíme a tešia sa na skvelý turnaj."

Stane sa Barrie najproduktívnejším obrancom MS 2015?
Áno
Nie
Skončí v TOP 5
Skončí ďaleko za najlepšími

Rudolf Sery, Slovakia, sery@eurolanche.com
26/04/2015 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."