Viac článkov v slovenčine a češtine

Analýza podpisu Skilleho

Analýza podpisu SkillehoVčera vedenie Avs podpísalo ročnú zmluvu s útočníkom Jackom Skilleom.

Jack Skille, draftová sedmička z roku 2005, prišiel do kempu Colorada Avalanche zabojovať možno o svoju poslednú životnú šancu zahrať si v NHL. Na drafte bol vybraný veľmi vysoko, avšak najmä v NHL nikdy nedokázal naplno ukázať svoj veľký potenciál. Skille je produkt amerického mládežníckeho programu, prešiel si aj univerzitnou ligou. Včera večer sa dohodol s Avalanche na ročnej zmluve. Výška jeho kontraktu je 600-tisíc dolárov.

28-ročný rodák z Madisonu mal byť veľkou hviezdou NHL. Skauti Chicaga Blackhawks mu verili. Skille však predpovede nenaplnil, nestal sa z neho hráč, ktorý každú sezónu nazbiera 60 bodov a strelí 30 gólov. V NHL sa vypracoval na hráča do tretej päťky. Je to poctivý pracant, ktorý bojuje pre tím a robí tú prácu, ktorú ocenia naozaj len tí najnáročnejší tréneri.

V príprave Jack Skille dokonale využil svoju možnosť, ktorú mu tréner Patrick Roy ponúkol. Nastúpil do piatich zápasov, v ktorých zaznamenal dva body. Okrem toho ukázal, že je stále platným hráčom. Je rýchly, dravý, drzý a často aj kreatívny. Hlavne kvôli tomu ho Roy niekedy nechal hrať  po boku Matta DucheneaJaroma Iginlu.

Je ťažké presne určiť, kde a s kým bude Jack Skille nastupovať. Určite ho neuvidíme v presilovkách, avšak nedá sa vylúčiť možnosť, že bude nastupovať v oslabeniach. Najmä kvôli svojej rýchlosti a fyzickým parametrom (váži skoro 100 kg) sa z neho stáva ideálny defenzívny útočník. Dá sa prirovnať k Johnovi Mitchellovi, ktorý taktiež pred tým ako prestúpil do Avalanche, presvedčil trénerov hlavne v AHL a v Colorade sa vypracoval na jedného z najlepších defenzívnych útočníkov.

Zhrnutie: Jack Skille má za sebou výborný kemp a výborne sa mu vydarila aj celá príprava. Očakával som, že si vyslúži ročný kontrakt, pretože sa veľa o ňom hovorilo. Skille je krídelník, dokáže hrať ako na pravom tak aj na ľavom. V AHL mal výborné sezóny, dokázal byť najproduktívnejím hráčom svojich tímov a teraz prišiel čas, aby konečne presvedčil aj v NHL. Za 600-tisíc sme získali útočníka, ktorý vie skórovať, ktorý vie brániť, ktorý hrá výborne do tela. Čo viac sme si mohli želať? Výborný podpis, už len dúfať, aby Skille nadviazal na výborné výkony z prípravy.


Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
07/10/2015 - 11:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."