Viac článkov v slovenčine a češtine

Avs chcú ukončiť sériu prehier na tripe

Avs chcú ukončiť sériu prehier na tripeColorado Avalanche prehralo štyri stretnutia v rade a túto negatívnu sériu by chcelo ukončiť na najbližšom tripe po klziskách súperov.

Takmer každý tím v NHL si počas sezóny prejde sériou zápasov, či už pozitívnou alebo negatívnou. Colorado Avalanche sa momentálne trápi najmä na vlastnom ľade. “Lavína” dnes nad ránom v Pepsi Center opäť nebodovala, keď podľahla Vancouveru Canucks 1:3. Negatívna séria tímu sa natiahla už na štyri stretnutia, ale zatiaľ to nevyzerá tak, že by kvôli tomu v šatni Avs vládla panika.

Samozrejme, posledné štyri stretnutia neskončili tak, ako by sme chceli,” povedal kapitán Gabriel Landeskog. “Nenašli sme spôsob, ako vyhrať a s tým musíme skončiť. Nemôžeme si dovoliť takýto pokles formy, obzvlášť nie v tejto časti sezóny. Jednoducho musíme nájsť spôsob, ako sa z toho dostať."

Colorado nie je jediný tím v lige, ktorý ťahá podobnú negatívnu sériu. Niekoľko tímov, s ktorými Avs bojujú o playoff, takisto trápi nevyrovnanosť výkonov. Medzi takéto tímy patria aj súperi z rovnakej divízie – Minnesota a Nashville.

Hlavný tréner Patrick Roy poukázal na to, že negatívne série sú v NHL bežný jav. “Sledujem celú ligu a kazdý tím občas prechádza ťažkým obdobím,” povedal Roy. “Teraz dúfam, že odohráme v Ottawe dobrý zápas. To je naša ďalšia úloha. Nie je čas na to, aby sme sa ľutovali... je to práve naopak. Musíme nájsť spôsob, ako sa odraziť späť a hrať lepší hokej.”

Avs cestujú na päť zápasov z najbližších šiestich na klziská súperov. Hráči počas týchto piatich duelov navštívia tri kanadské mestá, Detroit a Buffalo.

Stretnutia na klziskách súperov však môžu byť pre Colorado požehnaním, pretože cestovanie môže tím viac spojiť a na druhej strane, hráčov nemusí rozptylovať fakt, že hrajú pred rodinou, priateľmi alebo domácimi fanúšikmi.

Myslím si, že je to dobre načasované. Teraz sa budeme musieť zlepšiť,” povedal Roy. “Hrali sme dobre ako hosťujúci tím. Vyzerá to tak, že na klziskách súperov bodujeme viac, hráme viac s istotou a častejšie držíme vedenie. To nás ale neospravedlňuje, rovnaký náskok sme mali aj dnes v noci.”

Skóre nočného stretnutia otvoril svojim siedmim gólom v sezóne obranca Francois Beauchemin. Tento presný zásah bol však jediný svetlý moment Avs v zápase. “Kosatky” v Denveri skórovali celkovo trikrát. Víťazný gól musel rozhodca potvrdiť až po zhliadnutí videa, keďže Roy reklamoval nedovolené bránenie gólmana, ktoré sa však nepotvrdilo.

Práve teraz musíme veci zjednodušiť,” povedal Beauchemin. “Snažíme sa hrať príliš pekne v ofenzíve, ale namiesto toho by sme mali hrať jednoduchšie. Mali by sme nahadzovať puk na bránku, prepracovať sa k dorážke, skórovať po tečoch a podobne. V noci sme mali veľa šancí, ale žiadnu sme nedokázali využiť. Mrzieť nás môže najmä to, že sme neskórovali v početnej výhode o dvoch hráčov.”

Roy sa predbežne vyjadril aj k brankárskej situácii pre najbližší roadtrip. Na úvodný zápas v hlavnom meste Kanady nastúpi do bránky Semyon Varlamov. Calvin Pickard by si mal zachytať v Detroite, kde v minulej sezóne zneškodnil 34 striel a pomohol tak svojmu tímu získať dva body po samostatných nájazdoch.

Hra na klziskách súperov je jedna z oblastí, v ktorých Avs v tejto sezóne vynikali. V úvodných štyroch mesiacoch zaznamenala “lavína” vonku bilanciu 15-12-0. Hráči však na tento úspech nezabudli a stále sú si vedomí toho, že aj 26 zápasov pred koncom sezóny sú na pozícii zaručujúcej playoff.

Stále bojujeme o playoff, stále sme na playoff pozícii,” povedal Landeskog. “Musíme sa zaujímať len o naše povinnosti a negatívnu sériu ukončíme čo najskôr to bude možné.”

Zdroj: avalanche.nhl.com


Stanislav Polak, Slovakia, stanley@eurolanche.com
10/02/2016 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."