Viac článkov o Stadium Series

Člen Alumni týmu: Curtis Leschyshyn

Člen Alumni týmu: Curtis LeschyshynZa několik dní se v Denveru uskuteční svátek v podobě Stadium Series proti Detroitu Red Wings.

Předkrmem samotného zápasu však bude takzvaný Alumni Game ve kterém se představí několik ikon týmu, které byly vybrány i do výročního týmu. Kromě nich se ale v tomto měření sil veteránů objeví i jména, jejichž fanoušci nepovažují za to nejlepší. Mezi nimi se je i Curtis Leschyshyn.

Curtis Leschyshyn se narodil 21. září 1969 v kanadském městě Thompson v Manitobě. Jeho hokejová cesta začala 1985 třemi sezónami strávenými v týmu Saskatoon Blades, který hrál WHL. První sezónu odehrál pouze jedno utkání, ovšem další sezóny už byly lepší. 

 

Od sezóny 1988-89 již plně nastupoval do NHL, když si ho v roce 1988 vybral Quebec Nordiques v prvním kole draftu. Za Nordiques odehrál celých sedm sezón, v počtu gólů nebyl tak aktivní jako v počtu asistencí, kterých měl na obránce poměrně dost, poté ještě dvě sezóny za tým, který se přestěhoval do Denveru v Coloradu a dostal tak název Colorado Avalanche.

 

 

První sezónu Colorada, jak všichni víme, Leschyshyn vyhrál Stanley Cup, když v posledním zápase Colorado zdolalo ve čtyřech zápasech svého soupeře Floridu Panthers. Další velký úspěch si už za svoji kariéru nepřipsal. V této úspěšné sezóně byl jako asistent kapitána.

 

Poté na jednu sezónu přestoupil do Washingtonu Capitals, ovšem za celou sezónu odehrál pouze dvě utkání a tak znovu přestoupil a čtyři sezóny nastupoval za Carolinu Hurricanes (první sezónu ještě Hartford Whalers). Zde si zahrál poměrně často, ovšem nebyl aktivní v kanadském bodování.

 

Předposlední zastávkou Leschyshyna byla Minnesota Wild, tým který neměl dobrou minulost, za tu si zahrál poměrně dost zápasů. Posledním týmem, za který nastupoval, byla Ottawa Senators. Za tu hrál poslední čtyři sezóny své hráčské kariéry. Sváteční střelec skóroval za všechny čtyři sezóny pouze pět gólů. Zajímavé je, že se s Ottawou dostal všechny čtyři sezóny do play-off.

 

Celkově si zahrál 1 033 zápasů ve své kariéře, skóroval 47 gólů a pyšní se 165ti asistencemi.

 

Od sezóny 2012-13 je členem týmu, kde startoval svoji kariéru,  v Saskatoon Blades působil první dvě sezóny jako asistent trenéra, v současnosti působí již jako hlavní coach tohoto týmu.

 

Autor: Dominik Dolejš, Česká republika


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
14/02/2016 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."