Viac článkov v slovenčine a češtine

Výměny mezi Avs a Oilers?

Výměny mezi Avs a Oilers? Oba týmy jsou na tom poslední dobou dost špatně. Play-off je pro ně celkem daleko, a proto v obou kádrech musí nastat nějaké změny.

Když to prostě nejde, tak to nejde. A to pro oba týmy- Colorado i Edmonton. Když oba týmy často zklamou své fanoušky tím, že se nedostanou do play-off, je velmi pravděpodobné, že bude muset přijít nějaká změna.

V případě Colorada to asi bude tím, že jsou Avs špatně vedeni. Důkazem je to, že se šestkrát ze sedmi sezón nedostali do play-off. Tu jednu sezónu, co se do vyřazovací části dostali, vypadli hned v prvním kole proti Minnesotě, sice nešťastně, ale prostě vypadli a tak to je. 

U Oilers jen to ještě horší. Edmonton má poměrně velký potenciál k tomu, aby se do play-off konečně dostal, v posledních letech vždy draftuje z prvních příček, čtyřikrát z prvního místa. Vyberou si tedy výborné hráče, ovšem to nejhorší pro ně je, že v sezóně vždy selžou. Do play-off se Oilers nedostali ani jednou za posledních deset let. 

Proto je velmi pravděpodobné, že tyto dva týmy budou provádět velké změny v kádru a je možné, že se hráči budou měnit právě mezi Coloradem a Edmontonem. 

Joe Sakic již naznačoval, že by to za Colorado mohli být právě klíčoví hráči, jako je například Matt Duchene- hráč s nejvíce body za letošní sezónu, Gabriel Landeskog- kapitán týmu, který ovšem letos nepodával moc přesvědčivé výkony, Nathan MacKinnon, Tyson Barrie nebo golman Semyon Varlamov. Z těchto hráčů je málo pravděpodobná výměna MacKinnona.

Avs by z týmu Oilers brali pravděpodobně Jordana Eberleho nebo Taylora Halla, popřípadě Ryana Nugenta-Hopkinse. Vždyť Hall se ukázal moc dobře a ve spolupráci s Duchenem na MS mu to šlo. Vyhráli spolu zlatou medaili. Aby ovšem prošel přestup nějakých kvalitních hráčů z Edmontonu, budou se muset Avs pravděpodobně zbavit nějakého dobrého hráče, jako je například Tyson Barrie a přidat možná nějakého perspektivního hráče, jako by mohl být například Mikhail Grigorenko.

Ovšem toto vše jsou vše jen spekulace, vše může být úplně jinak, nemusí nastat vůbec žádné změny, ovšem to je málo pravděpodobně, nebo se také může změnit třeba polovina týmu. To zatím nikdo neví, ani Sakic s Royem, kteří sice mohou vyhlížet nějakého kvalitního hráče, ani nemusí být z Edmontonu, ovšem jeho příchod do Colorada nemusí být vůbec zrealizován.

Zdroj: Milehighsticking.com


Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
26/05/2016 - 08:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."