Viac článkov v slovenčine a češtine

Začal sa nováčikovský kemp

Začal sa nováčikovský kempPrehľad prvého dňa nováčikovského kempu.

Vo štvrtok sa stretli po prvýkrát vybraní nováčikovia a mladí hráči Colorada Avalanche, aby sa zoznámili s program kempu na nasledujúce tri dni. V piatok už trénovali priamo na ľade vo Family Sports Center. Tento rok nebudú „bojovať“ medzi sebou, ale spoločne, keďže počas víkendu odohrajú dva zápasy proti mladíkom z Anaheimu DucksSan Jose Sharks. Mini-turnaj dostal názov Rookie Showcase 2016 a Colorado sa niečoho podobného zúčastní po prvýkrát. Podľa klubu ide o súčasť novej stratégie dvoch nových trénerov – Jareda Bednara za Colorado a Erica Veilleuxa za San Antonio Rampage.

Kempu sa zúčastňuje 25 hráčov, z ktorých dvaja majú zmluvy v AHL a piati prišli na pozvánku. Medzi mladíkmi figurujú aj tí, ktorí sa v NHL už predstavili – Mikko Rantanen, Chris BigrasNikita Zadorov. Aj od nich sa bude očakávať nový herný štýl, ktorý zavádza tréner Bednar – rýchle tempo prepojené s agresívnou hrou.

„Myslím si, že uvidíme čistý súboj medzi hráčmi týchto tímov, čo je podľa mňa pre rýchle tempo dôležité,“ povedal asistent generálneho manažéra Avs Craig Billington. „Veríme, že títo hráči budú raz hrať proti sebe aj na úrovni v NHL, a preto je dobré, že ich takto uvidíme v súbojoch už teraz,“ dodal. 

Bigras priznal, že hráči dostali za prvý deň a pol množstvo nových informácií, hlavne o systéme fungovania  NHL. Ako priznal, verí, že sa to zopakuje aj v hlavnom kempe, aby mali dostatok času na prípravu na novú sezónu. „Chceme hrať rýchly hokej,“ povedal mladý obranca.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
17/09/2016 - 15:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."