Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado zakončilo trip prohrou

Colorado zakončilo trip prohrouSumář ze zápasu Florida Panthers vs Colorado Avalanche.

Do tohoto zápasu se postavila do brány jednička Colorada, Semynon Varlamov, na druhé straně se představil Roberto Luongo. Zároveň tento zápas byl celkově pětistým duelem v NHL pro útočníka Matta Duchena. Avs byli hned ze začátku úvodní třetiny aktivní, ovšem gól zatím žádná z akcí, které si Colorado vypracovalo, nepřinesla. Do velké šance se dostal Matt Duchene, který se dostal před bránu, ovšem Luonga překonat nedokázal. Avs se dostali také do první přesilové hry a hned z toho byl první gól, prosadil se Blake Comeau, který tečoval střelu Tysona Barrieho od modré čáry. I Panthers se snažili odpovědět, kyž již dokázali dostat puk do brány, ovšem Jared Bednar si vzal coaching challange a udělal dobře, protože se v samém počátku akce hráči Floridy skutečně objevili v ofsajdu, a proto gól rozhodčími uznán nebyl. Aaron Ekblad se následně natlačil před bránu, kde byl nehlídaný, ovšem Varly zůstal ledově klidný. Matt Duchene se poté objevil sám proti Luongovi, ovšem protože byl v malé rychlosti, nedokázal mu udělat pořádnou kličku a tak ho i více ohrozit. Colorado vyhrálo první třetinu 1:0 i zásluhou skvěle chytajícího Semyona Varlamova. Střely na bránu po první třetině: 7:4 pro Colorado.

Hned na začátku druhé třetiny se prosadili také domácí. V přesilové hře se po pěkné přihrávce Jaromíra Jágra prosadil Aaron Ekblad a vyrovnal stav zápasu. V následující přesilové hře Colorada hráli spíše Panteři, kteří si vytvořili několik velkých šancí, ovšem Varlamov zatím, až na jeden gól, se kterým nemohl nic dělat, byl bezchybný. Florida si postupem času ve druhé třetině vytvářela velký tlak, ale obrana Avs zatím držela. Aaron Ekblad, dnes jeden z nejaktivnějších hráčů Cats, se dostal před bránu, ovšem Varlamov ho zastavil, stejně, jako střelu od modré čáry, která následovala. Carl Soderberg poté vybojoval puk, ovšem Luonga prostřelit nedokázal. Poté již přišla situace dva na jednoho pro Floridu a Shane Harper poslal domácí do vedení. Druhá třetina hrála jasně ve prospěch domácí Floridě, která ji vyhrála 2:0, ovšem stav po druhé třetině  byl 2:1 pro domácí Floridu. Střely po druhé třetině: 30:21 pro Floridu. 

Pět minut po začátku třetí třetiny se dostal do brejku Jonathan Marchessault, který dokázal Semyona Varlamova překonat a poslal Floridu do tří gólového vedení. Hned na to se domácí tým prosadil znovu, a bylo to opět z přečíslení, tentokrát dva na jednoho a Shane Harper se prosadil podruhé v zápase. Hned v zápětí dostal Colorado zpět do zápasu Matt Duchene, který se dostal k dorážce a překonal Luonga. Opět, to by nemohl být na ledě Vincent Trocheck, který poté dotlačil, došťouchal puk do brány snad i očima. Poslední šance Colorada byla v přesilové hře, která ovšem pro Avs uplynula velmi rychle a Avalanche si ani nedokázali vytvořit nějakou větší šanci. Colorado podlehlo domácí Floridě Panthers 2:5. Na střely vyhráli také domácí, 38:28.

Tři hvězdy zápasu:

  • 1)  Shane Harper (FLA)
  • 2) Jonathan Marchessault (FLA)
  • 3) Greg McKegg (FLA)
Ohodnoťte výkon tímu a jednotlivých hráčov
Thumbs down Thumbs up
Colorado Avalanche

Dominik Dolejs, Czech Republic, dolejs@eurolanche.com
23/10/2016 - 03:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."