Viac článkov v slovenčine a češtine

Butcher finalistom Hobey Baker Award

Butcher finalistom Hobey Baker AwardObranca Will Butcher je medzi 10 finalistami na ocenenie Hobey Baker Award pre najlepšieho hráča univerzitnej NCAA.

Obranca Will Butcher hrajúci za University of Denver v univerzitnej NCAA je jedným z 10 finalistov na prestížne ocenenie Hobey Baker Award pre najlepšieho hráča NCAA. Mená finalistov zverejnila komisia odovzdávajúca cenu ešte v stredu. Butcher je jediným finalistom z konferencie NCHC. Rodák z wisconsinského Sun Prairie sa objavil vo všetkých 38 doterajších zápasoch DU a s 35 bodmi (6 gólov, 29 asistencií – 0,92 bodov na zápas, pozn. red.) sa v bodovaní obrancov NCAA delí o druhé miesto. V počte asistencií mu medzi obrancami NCHC patrí prvé miesto a v rámci celej NCAA je aj v tejto kategórii na druhej priečke. Okrem toho nazbieral doposiaľ 23 plusových bodov, zblokoval 73 streleckých pokusov súpera a na súperovu bránu vyslal 101 striel. Butcher, ktorý je túto sezónu kapitánom Pioneers, svojimi excelentnými výkonmi výraznou mierou dopomohol DU k zisku Penrose Cupu pre víťaza konferencie NCHC.

Will Butcher je spomedzi 10 finalistov Hobey Baker Award jediným obrancom 

Draftový výber Avalanche v 5. kole (123. miesto) v roku 2013 bol okrem toho už druhý rok po sebe nominovaný do prvého All-Conference tímu a zároveň bol včera vyhlásený za hráča roku NCHC a ofenzívneho obrancu roku NCHC. Butcher, pre ktorého je sezóna 2016-17 jeho poslednou v NCAA, bol v priebehu sezóny až šesťkrát vyhlásený za obrancu týždňa NCHC. Butcher je jediným obrancom spomedzi všetkých 10 finalistov Hobey Baker Award. „Je to obrovská česť,“ povedal o nominácii na Hobey Baker Award Butcher. „V prvom rade si však myslím, že je to tímové ocenenie. Počas sezóny som zbieral asistencie vďaka šialeným veciam, ktoré na ľade predvádzali moji spoluhráči, ako napríklad Henrik BorgstromTroy TerryDylan Gambrell a iní. Skvelé výkony TJa (brankára Tannera Jailleta, pozn. red.) mi vo veľkej miere dovolili zbierať plusové body. Aj kvôli tomu si teda myslím, že to nie je individuálne, ale tímové ocenenie.“ Mená posledných troch finalistov ocenenia budú vyhlásené 30. marca a víťaza ocenenia sa dozvieme v priebehu záverečného turnaja NCAA Frozen Four 7. apríla. 

Zdroje: Denver Pioneers, Denver Post

Kde uvidíme Willa Butchera budúcu sezónu?
V NHL v drese Avs
Na farme Avs v AHL
V NHL, ale v inom tíme

Michal Hezely, Slovakia, hezely@eurolanche.com
17/03/2017 - 13:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."