Viac príbehov členov

Príbeh člena: Maja z Chorvátska

Príbeh člena: Maja z ChorvátskaEurolanche predstavuje vo svojej 10. sezóne príbehy svojich členov v novom, týždennom seriáli "Príbehy členov".

Maja Andreuzzi, 26 ročná, pochádza z mesta Labin v Chorvátsku, kde žije naozaj iba malá hŕstika fanúšikov Colorada Avalanche. V tomto seriáli o našich členoch sme vám predstavili fanúšikov z krajín, ktoré sú pre hokej exotické. Majin prípad je ešte o to viac špecifický, že patrí k ženskému pokoleniu. Ako sa žena z tak exotickej krajiny pre hokej stala fanúšičkov tímu z druhého konca planéty? „Prvý hokejový zápas, ktorý som videla, bol duel Kanady so Švédskom na olympiáde v roku 1998, kedy na nej mohli hrať po prvýkrát hráči z NHL. Hneď sa mi zapáčil Patrick Roy. O hráčoch som nič nevedela. Páčila sa mi ich rýchlosť a schopnosti. Až neskôr mi kamarát o NHL povedal viac a ja som si za svoj tím vybrala práve Avalanche,“ povedala Maja, ktorá pracuje v turistickom biznise, zimy má voľné a tak zvykne často cestovať. Taktiež je dobrovoľníčkou pre Červený kríž.

Maja vlastní dres Avs a odznak, ktoré by nevymenila za nič na svete. „Snažím sa sledovať zápasy najviac, ako sa len dá. Teším sa hlavne na tie zápasy, ktoré začínajú skôr alebo sú počas víkendov. Zvyčajne kontrolujem výsledky a sumáre každé ráno, keď vstanem,“ vysvetlila Maja. Ako sme naznačili vyššie, v Chorvátsku nemôže byť veľa fanúšikov. A je to tak. „Ľadový hokej a zimné športy všeobecne nie sú populárne v mojej krajine. Je tu naozaj veľmi málo fanúšikov. Poznám iba fanúšikov Penguins, Canadiens a Flyers,“ povedala Maja, ktorá je tak jediný fanúšička Colorada v regióne.

Maja sa k Eurolanche pripojila v minulej sezóne, avšak celý projekt pozná už niekoľko rokov. Môže tak spoznať ďalších fanúšikov z exotických krajín pre hokej. Vedeli ste však, že korene Joe Sakica siahajú práve do Chorvátska? „Jeho meno je známy iba hokejovým fanúšikom, čo je smutné. Dokonca sa hovorilo o tom, že by investoval do rozvoja hokeju v krajine, ale nemyslím si, že sa to stane. Taktiež sme boli hrdí, keď Avs podpísali zmluvu s Borna Renduličom,“ povedala Maja s tým, že v chorvátskej najvyššej lige hrá osem tímov (nie každý má uzavretý štadión). Najslávnejším je Medveščak Záhreb, ktorý hrá v medzinárodných súťažiach. Hokej v Chorvátsku napreduje z roka na rok. 

Maja sa v minulosti venovala športovému jazdectvu, mala dokonca vlastného koňa, ale pre zranenie s tým musela prestať. V súčasnosti je fanúšičkou tohto športu a na koňoch si naďalej zajazdí.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
09/04/2017 - 15:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."