Viac článkov v slovenčine a češtine

Zadorovovo silné pokušení KHL

Zadorovovo silné pokušení KHLStane se Nikita Zadorov dalším ruským hráčem, kterého KHL přetáhne zpátky na domácí stadiony?

Kontinentální hokejová liga již dávno neplatí za směšnou odnož NHL. Přestože se stále mnoho lidí domnívá, že vesměs ruská soutěž je pouhou špatnou snahou o napodobení nejlepší ligy světa, minulé roky ukázaly, že někteří skvělí Rusové odcházejí ze Severní Ameriky raději do své vlasti. Existuje šance, že jedním z nich se pro příští sezónu může stát i obránce Nikita Zadorov. 

Přestože některé zdroje BSN Denver uvedly, že Zadorov jako volný hráč preferuje prodloužení smlouvy s Avalanche, pokud jde čistě o dolary (nebo v tomto případě spíš rubly), velmi pravděpodobně by si více přilepšil během krátkého angažmá na východě. Zadorov, který se stal zřejmě nejlepší akvizicí v rámci výměny Ryana O'Reillyho do Buffala v roce 2015, je přesně tím typem ruského rodáka, kterého se zdejší liga snaží přetáhnout zpět domů. Kdo by nechtěl takové lákadlo pro fanoušky? 

Výsledek obrázku pro nikita zadorov russiaNikita Zadorov v reprezentačním dresu Ruska

Již během tohoto jara KHL přetáhla slibného obránce Nikitu Tryamkina z Vancouveru Canucks. Ten klub svým rozhodnutím nemile překvapil. Navíc se Kosatky musely loučit i s Phillipem Larsenem, který taktéž raději upřednostnil Kontinentální ligu. A že mají Rusové rádi své tradice, o tom jasně přesvědčil i bývalý hvězdný hráč Detroitu Red Wings Pavel Datsyuk, který poslední rok své bohaté kariéry strávil právě ve druhé nejlepší hokejové lize světa. 

KHL se sice se svým starším bratrem v podobě NHL nemůže měřit co se celkových výší platů týče, ovšem pro své nejlepší hráče dokáže obstarat lukrativnější nabídky, zvláště pokud jsou domácí. Zadorov ještě neplatí za úplnou hvězdu NHL, a právě proto vyhovuje parametrům mecenášů, kteří by mu podobnou pozici v Rusku mohli snadno nabídnout.

Výsledek obrázku pro nikita tryamkinNikita Tryamkin odešel z Vancouveru zpátky do KHL 

Dvaadvacetiletý Zadorov v minulé sezóně pobíral 894 tisíc dolarů a 1. 6. tohoto roku se může stát volným hráčem. Už během uplynulého ročníku oslnil mnohé fanoušky i experty svými schopnostmi, pak si ale poranil v březnu kotník a bylo po hokeji. Nyní by se měl vrátit zpátky v obdobné formě, se kterou končil, jako momentálně nejlepší zboží nabídnuté ve výměně za O'Reillyho, byť z dlouhodobého hlediska se může ještě o něco více vyplatit útočník J.T. Compher. 

Avs mají momentálně k dispozici na platy hráčů téměř 20 miliónů amerických dolarů, takže mohou Zadorova trochu přeplatit, pokud by svou mohutnou ruku vztáhla právě KHL. Ruští hráči se ovšem mnohdy velice ochotně nechávají přemluvit k návratu. Týmy KHL navíc nemají žádná omezení v tom, aby Zadorovovi nabídly, kolik si řekne. 

Zdroj: BSN Denver; Foto: Hockey's Future, The Canuck Way 

Kterou soutěž si nakonec Nikita Zadorov vybere?
NHL
KHL

Patrik Czepiec, Czech Republic, czepiec@eurolanche.com
25/04/2017 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."