Viac článkov v slovenčine a češtine

Avalanche čaká prípravný zápas

Avalanche čaká prípravný zápasAvalanche čaká prvý prípravný zápas. Súperom bude Las Vegas.

Mužstvo Colorada Avalanche sa dnes v noci o 3:00 stredoeurópskeho času pod vedením trénera Jareda Bednara predstaví vo svojom prvom zápase v rámci prípravy na nadchádzajúcu sezónu 2017/18. 

Súperom Avalanche bude novovzniknuté mužstvo Las Vegas Golden Knights, ktoré začalo svoju prípravu 17.9. na ľade Vancouveru Canucks výsledkom 9:4.  Pre Colorado bude tak hneď prvý prípravný zápas naozajstným krstom ohňom. Zápas odohrá Colorado na domácom ľade v Pepsi Centre, ktoré prešlo počas mimosezóneho obdobia zmenami, z ktorých najvýraznejšia je inštalácia nových LED svetiel na strope arény, ktoré by mali lepšie osvetľovať ľadovú plochu a okolie, avšak na začiatku sezóny to môže spôsobovať problémy brankárom, ktorý si na nové osvetlenie budú musieť zvyknúť, takže brankári Colorada by mohli mať v ďaľšom priebehu sezóny výhodu oproti brankárom súpera.

Podobne ako hala, prešlo mnohými zmenami počas mimosezóneho obdobia aj mužstvo Colorada Avalanche. Jednou zo zaujímvaých zmien je príchod Rusa Naila Yakupova, ktorého web eliteprospect.com označil ako veľmi rýchleho útočníka s obrovskými schopnosťami, šikovnými rukami a výborným pohybom pri hre s pukom, tiež ako hráča, ktorý dokáže skórovať z rôznych pozícíi a výborného nahrávača. 

Do zápasu by mohol nasúpiť aj obranca Mark Barberio, ktorý absolvoval v pondelok prvý tréning po zranení v hornej časti tela. V bránke by sa mal predstaviť po 8-mesačnej pauze Semyon Varlamov, ktorý sa musí znova dostať do zápasového tempa. Po zápase Bordového výberu na pôde Denverskej univerzity povedal  Varlamov pre Asociated Press: "Fyzicky som sa cítil dobre, hoci som inkasoval 5 gólov, čo ma netešilo, cítil som sa fajn. Nebol som ani unavený, takže kondične som na tom dobre. Potrebujem sa len dostať do zápasovej formy. Na tréningoch sa cítim dobre a tak je čas, aby som teraz chytal aj v skutočných zápasoch."

Nie je vylúčené, že počas zápasu dôjde k striedaniu brankárov a do hry by tak mohol zasiahnuť aj Jonathan Bernier.

Keďže ide o prípravný zápas, dá sa očakávať časté striedanie členov jednotlivých formácií. Napriek tomu by sa mal zápas odohrávať vo vysokom tempe a nasadení. Na jednej strane nastúpi mladé ambiciózne mužstvo s najnižším vekovým priemerom v NHL Colorado Avalanche na druhej strane nováčik ligy. Očakáva sa rýchly a dynamický hokej, ktorý by mal preveriť doterajší priebeh prípravy na nadchádzajúcu sezónu a ukázať nedostatky na ktorých budú musieť mužstvá  do začiatku sezóny zapracovať. 

Zápas bude vysielať coloradská televízia Altitude TV.


Anton Pauer, Slovakia, pauer@eurolanche.com
19/09/2017 - 17:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."