Viac článkov o Global Series

Colorado sa stretne s Ottawou vo Švédsku

Colorado sa stretne s Ottawou vo Švédsku Prewiev zápasu Colorado Avalanche vs Ottawa Senators

Ikonické červené sedadlá toho za 28 rokov od otvorenia štokholmskej haly Globen 'zažili' veľa. Omšu celebrovanú pápežom Jánom Pavlom II., návštevy Dalajlámu a Nelsona Mandelu, koncerty slávnych interpretov, štyri majstrovstvá sveta IIHF aj zápasy zámorských hokejových tímov. 

Do zoznamu akcií v piatok a v sobotu pribudnú dva duely 2017 SAP NHL Global Series medzi  Coloradom Avalanche a Ottawou Senators

Zápasy Avalanche a Senators sú pokračovaním tradície, ktorá sa ťahá už od roku 2000, keď sa v Globene v rámci NHL Challenge series v zápasoch proti švédskym tímom postupne predstavili Vancouver  Canucks, Colorado Avalanche a Toronto Maple Leafs.

 Mužstvo Ottawy Senators sa ukázalo v Globene už v roku 2008, keď tam odohrali aj úvodné dva zápasy základnej časti proti Pittsburghu Penguins. NHL sa tu hrala aj v rokoch 2009, 2010 a 2011. Tohtoročné súboje ale budú pre Štokholm výnimočné. Colorado aj Ottawu totiž vedú do boja švédski kapitáni.

Colorado sa v hale Globen predstavilo v roku 2001,kedy nastúpilo proti švédskemu mužstvu Brynas Gavle v rámci NHL Challenge, kedy malo odohrať postupne zápasy s Brynas, Djurgarden a švédskym  Jokeritom  Helsinki. S mužstvom Brynas sa  Colorado stretlo 16 septembra 2001 a  zvíťazilo v pomere 5:3. Zvyšné zápasy boli však zrušené kvôli teroristickým útokom  z 11. Septembra v Amerike.

V doterajšom priebehu sezóny sú na tom mužstvá Colorada a Ottawy veľmi podobne a vo svojich konferenciách sa nachádzajú na 8. mieste.  Posledné zápasy však vyšli lepšie lavínam, ktoré si z posledných 4. zápasov pripísali 3 víťazstvá, keď nebodovali v poslednom zápase proti New Yorku Islanders, ktorý poznačil aj náhly odchod Matta Duchenea počas zápasu. Duchene bol počas zápasu a Islanders vymenený práve do Otawy  Senators a vo večernom zápase tak nastúpi na svoj prvý zápas za Ottawu proti svojmu bývalému klubu. Tréner Ottawy Guy  Boucher  sa vyjadril, že Duchene by mal nastupovať v útoku s najlepšími hráčmi mužstva, avšak zároveň od seba nechce oddeliť dvojicu z prvého útoku Marka Stona a Dericka Brassarda, ktorým sa zatiaľ spoločne darí a preto by mal Duchene do zápasu nastúpiť ako center druhého útoku po boku Mika HoffmanaZacka Smitha.  V bránke Ottawy by mal od začiatku zápasu nastúpiť Craig Anderson.

V mužstve Colorada sa predstaví  z trojice švédskych hráčov iba kapitán Gabriel Landeskog.V zápase sa nepredstavia zranení obrancovia Anton LindholmPatrick Nemeth ani útočník Carl Soderberg, ktorý nepricestoval pretože s manželkou čakajú v najbližších dňoch narodenie dieťata . V obrane sa namiesto Patricka Nemetha objaví nový obranca Samuel Girard, ktorý by mal nastupovať v obrannej dvojici s Ericom Johnsonom.V posledných zápasoch je vo veľmi dobrej forme obranca Tyson Barrie, ktorý si pripísal 6 asistencií v posledných 4. zápasoch. V útoku Colorada by mal Matta Duchena v druhej formácii nahradiť na pozícii centra Alexander Kerfoot, vyliečený J.T Compher, by mal nastúpiť ako center tretej formácie. Prvý útok Avalanche by mal ostať v zložení Rantanen, MacKinnon a Landeskog. Do bránky Colorada by mal od začiatku zápasu nastúpiť Semyon Varlamov.

Tréneri oboch mužstiev sa pre NHL.com vyjadrili, že k zápasu pristupujú mužstvá vážne a obom pôjde predovšetkým o body, ktoré sa započítavajú do tabuľky.

Zápas medzi  Coloradom Avalanche a Ottawou Senators prinesie v priamom prenose televízia Nova Sport v piatok od 20:00 stredoeurópskeho času.


Anton Pauer, Slovakia, pauer@eurolanche.com
10/11/2017 - 17:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."