Viac článkov o Global Series

Girarda po debutu všichni chválí

Girarda po debutu všichni chválíSamuel Girard odehrál velmi dobré první utkání v dresu Avs a po zásluze sklízí slova chvály.

„Chci být součástí týmu a hrát. A udělám pro to všechno,“ pronesl odhodlaně Samuel Girard pro Eurolanche po čtvrtečním tréninku. Mladý obránce svůj slib dodržel a během svého debutu v dresu Avalanche ukázal velký potenciál. Nahrál dokonce i na branku Alexe Kerfoota, čímž zaznamenal první bod coby hráč Colorada. Mladý obránce sehrál u gólu velmi důležitou roli, kdy díky svým bruslařským schopnostem a velkému přehledu strhl pozornost bránících hráčů na svou osobu, aby pak předal puk Blakeu Comeauovi do střelecké pozice. Jeho pokus byl úspěšně tečován právě Kerfootem, který tak překonal bývalého brankáře Avs Craiga Andersona.

Celkově Girard odehrál 21 minut a 55 vteřin, čímž skončil třetí v rámci celého týmu. Po zápase o něm pronesl slova chvály kanadský útočník Nathan MacKinnon, který údajně zná jen málo hráčů, jenž by se prezentovali tak zručně jako Girard. Gabriel Landeskog nováčka týmu dokonce nazval nejlepším mužem prvního duelu ve Stockholmu. „Abych byl upřímný, zdál se mi jako nejlepší ze všech. Hrál solidně. Byl to pro něj velmi dobrý start a už teď se těším na další spolupráci s ním,“ komentoval Landeskog v pozápasovém rozhovoru.

Girard se s novými spoluhráči raduje ze vstřelené branky.

Přínos obranné akvizice Avs zdůraznil také trenér Bednar během tiskové konference po utkání. „Nebudu lhát, když řeknu, že byl vynikající. Baví mě ho sledovat, má rychlé nohy a protihráčům se špatně brání. Bruslení je jeho silnou stránkou. Také jeho rozhodnutí byla skvělá, kromě jedné situace ve třetí třetině. Chtěl dnes udělat všechno dobře,“ řekl Bednar. „Do všeho jde po hlavě, ale v defenzivě neměl žádné problémy. Pro nás je výbornou zprávou, že je právě tady.“

Bývalý obránce Nashvillu a volba ve druhém kole draftu odehrál teprve šestý zápas jeho čerstvé kariéry v NHL, což jeho vystoupení dělá ještě více působivým. Asistence na branku Kerfoota byla již jeho čtvrtým bodem v nováčkovském ročníku (1+3). Girardovo dosavadní působení ukazuje, že by v něm fanoušci Lavin mohli hledat hráče, který v celkovém zúčtování přenese vítězství ve výměně Duchena na coloradskou stranu. Jeho budoucí přínos na modré čáře může být zlomový.

Foto: Nils Petter Nilsson

Michal Hežely, autor anglické verze tohoto článku, získal novinářskou akreditaci na celou událost NHL Global Series a reportáže zasílá přímo ze švédského Stockholmu.

Jak se vám líbil výkon Girarda v jeho debutovém zápase v dresu Avalanche?
Úplně mě nadchl
Hrál dobře, ale měl ještě mezery
Zapadl do týmového průměru
Předvedl zlý výkon, je přeceněný

Patrik Czepiec, Czech Republic, czepiec@eurolanche.com
11/11/2017 - 14:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."