Viac článkov o Global Series

Vyjádřil se i Gary Bettman

Vyjádřil se i Gary BettmanGary Bettman uvedl, že má za cíl vytvořit pravidelnou mezinárodní účast zápasů NHL.

Během předvčerejší tiskové konference před první zápasem SAP Global Series mezi Coloradem Avalanche a Ottawou Senators uvedl hlavní komisař NHL Gary Bettman, že liga má v úmyslu vytvořit pravidelnou a trvalou mezinárodní účast zápasů NHL.

"Vize je pro naši mezinárodní události předvídatelnější a pravidelnější. Abychom se skutečně angažovali v mezinárodním růstu hry, potřebujeme pravidelnou přítomnost a mezinárodní strategii pro významné události, ať už se jedná o exhibiční zápasy, předsezónní zápasy, nebo zápasy v základní části. Je to něco, co děláme společně s Asociací hráčů a něco, co s nimi probíráme a pracujeme na tom, " uvedl Gary Bettman.

Zároveň také dodal, že rozšiřování hokeje na celém světe nejenže přibližuje tento krásný sport a NHL fanouškům mimo Severní Ameriku, ale také podporuje rozvoj hráčů světové úrovně, přičemž právě Švédsko je skvělým příkladem. Může NHL mít v budoucnu evropskou licenci nebo dokonce samostatnou divizi? „Nemyslím si, v krátkodobém časovém horizontu je to nemožné."

Chceme s evropskou hokejovou komunitou samozřejmě nadále spolupracovat, spolupracovat i s evropskými kluby, abychom mohli rozvíjet hokej a určitě měli větší propojení mezi NHL a evropskými hokejovými fanoušky,“ řekl náměstek komisaře Bill Daly. Dodal, že cílem ligy je zvětšit počet zápasů NHL mimo území Severní Ameriky.

Autor překladu z anglické verze: Dominik Dolejš

Michal Hežely, autor anglické verze tohoto článku, získal novinářskou akreditaci na celou událost NHL Global Series a reportáže zasílá přímo ze švédského Stockholmu.


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
12/11/2017 - 09:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."