Viac článkov v slovenčine a češtine

Colorado v play-off: Deň 4

Colorado v play-off: Deň 4Denný prehľad noviniek z tábora Colorada Avalanche počas jeho účinkovania v play-off.

Dlhé štvorročné čakanie fanúšikov Colorada Avalanche sa blíži ku koncu. Už dnes v noci odohrajú zverenci Jareda Bednara prvý zápas vo vyraďovacej fáze po dlhých 1443 dňoch. Nálada v našom tábore je výborná, hráči sú pred prvým duelom proti Nashvillu Predators vzrušení a odhodlaní urobiť všetko pre víťazstvo. „Celý rok sa naši chlapci snažili presvedčiť hokejovú verejnosť, že hokej hrať vedia a zaslúžia si byť v play-off. To sa im podarilo. Teraz nás opäť všetci podceňujú, ale už sme na to zvyknutí. Myslím si, že môžeme prekvapiť,“ povedal hlavný tréner Colorada po prvom tréningu v Bridgestone Aréne.

Optimizmus, radosť a odhodlanie. To je momentálne cítiť zo šatne Colorada, z tej šatne, z ktorej minulý rok bol cítiť tak maximálne smrad z ponožiek. Dalo by sa s nadnesením povedať, že Joe Sakic počas leta poriadne vyvetral a začiatkom novembra kúpil dokonca osviežovač vzduchu, a práve z Nashvillu. Je ním Samuel Girard, ktorý sa v tíme zabýval skoro okamžite, no v druhej polovici sezóny sa z neho stal aj režisér druhej presilovej formácie. Práve v nej sa objavoval aj na oboch tréningoch v meste hudby.

„V tomto roku som sa veľa naučil a ďalšie lekcie sú predo mnou. Stále to hovorím, veľmi mi pomáhajú Erik a Tyson. Učím sa od nich ako mám hrať v útoku a ako v obrane. Potom sú tu Mack, Landy, Carl a Blake, hráči s veľkou praxou, ktorí mi zase pomáhajú byť užitočnejším hráčom,“ povedal Girard, ktorý sa veľmi teší na svoju prvú skúsenosť v play-off NHL. „Musíme sa sústrediť na svoj výkon. Vieme, že oproti nám bude momentálne asi najlepší tím v NHL, ale to nás nesmie zaujímať. Aj my máme svoju kvalitu a ak dokážeme zužitkovať našu rýchlosť a budeme hrať jednoducho, môžeme prekvapiť.“

Ďalšie správy

Jednotka Colorada, Semyon Varlamov, sa do brány túto sezónu už nepostaví. Jared Bednar vyhlásil, že jeho strata bude citeľná, ale verí v schopnosti Jonathana Berniera, ktorý počas roka zastúpil Varlyho viac ako výborne.

Blake Comeau sa konečne objavil na ľade! 32-ročný Kanaďan vynechal úvodné tréningy, ale dnes už zarezával s tímom. Comeau, ktorý v play-off NHL odohral 11 zápasov, by mal v tom otvárajúcom hrať v druhej formácii.

Vo štvrtok hráči na rannom tréningu už len dolaďovali detaily. Tréneri im chceli dopriať trošku oddychu.

Úvodné vystúpenie hráčov Colorada si nenechá ujsť ani Alex Tanguay. Ten povedal, že ho v tejto sezóne milo prekvapil Nathan MacKinnon, ale pochválil aj Sakica za výmenu Matta Duchenea. Tanguay ďalej zdôraznil, že v play-off sa môžu ukázať aj iní hráči, hlavne Comeau a Wilson.  

Len pre zaujímavosť, špeciálne tímy Colorada boli v základnej časti lepšie ako špeciálne tímy Nashvillu. Presilovky Avs boli ôsme najlepšie (21,9%) a oslabovky zase štvrté od vrchu (83,3%). Za to Predatorom v početných výhodách patrila 12. pozícia (21,2%) a v početných nevýhodách šiesta priečka (81,9%).

Fanúšikovia v Bridgestone Aréne patria k tým najhlučnejším. Carl Söderberg v tom nevidí problém. Švéd povedal, že tamojší fanúšikovia budú dávať energiu nielen domácim hráčom, ale aj im. Na play-off sa teší.

Hráči Colorada budú počas celej play-off nosiť na prilbách logo tímu Humboldt Broncos. Chcú si tak uctiť pamiatku 16-tich obetí tragickej udalosti. Tou poslednou sa stala len 24-ročná Dayna Bronsová, tímová fyzioterapeutka, ktorá naposledy vydýchla dnes v noci. 


Juraj Janotak, Slovakia, janotak@eurolanche.com
12/04/2018 - 20:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."