Viac článkov v slovenčine a češtine

O´Reilly podpísal v KHL zmluvu na 2 roky

O´Reilly podpísal v KHL zmluvu na 2 rokyCenter Colorada Avalanche bude môcť v Rusku zostať dva roky.

Obrovský šok prišiel dnes z Ruska. Vráťme sa však na začiatok a to konkrétne do štvrtkového večera, kedy sme vám ako prvé médium oznámili podpis Ryana O´Reillyho s tímom KHL Metallurgom Magnitogorsk. Najprv sa vynoril možný strach fanúšikov, že O´Reilly zostane v Rusku a do Colorada Avalanche sa nevráti. Je to možné, keďže je obmedzene voľný hráč a nemá zmluvu so žiadnym tímom NHL. Potom nám však jeho agent povedal, že O´Reilly sa môže po skončení lockoutu vrátiť späť bez problémov. Dnes už vieme, že pravda je trochu iná.

Metallurg Magnitogorsk oficiálne oznámil, že s O´Reillym podpísal zmluvu na dva roky. Kontrakt je platný pre aktuálnu a nasledujúcu sezónu. Na obrovské šťastie fanúšikov „Lavín“ zahrňuje zmluva klauzulu: ak O´Reilly dostane výhodnejšiu ponuku, akú má v Metallurgu, bude sa môcť vrátiť do NHL. Toto stanovisko potvrdila aj oficiálna stránka ruského klubu. Inak povedané, vedenie Colorada musí zmluvu s Metallurgom preplatiť, aby dostalo O´Reillyho späť.

Vôbec to nebude jednoduché. Tímy KHL a najmä tie z Ruska zvyknú bez problémov preplácať hráčov akejkoľvek kategórie. Metallurg výšku zmluvy s Ryanom neoznámil a asi ani neoznámi. Môže to byť päť miliónov na rok, ale aj jeden. Ťažko povedať, keďže v Rusku je všetko možné. Jediné, čo teraz naisto vieme je, že manažment Avalanche to nebude mať vôbec jednoduché.

Eurolanche sa spojil s ruským klubom a získal oficiálne stanovisko. Je to skutočne pravda, že O´Reilly podpísal na dva roky. Do Ruska vycestuje do 10 dní, v súčasnosti sa riešia problémy s vízami. Človek na druhej strane linky nám nevedel povedať o spomínanej klauzule, no keďže už bola uvedená na webe tímu, môžeme ju považovať za pravdivú.

Pred niekoľkými týždňami sme vás informovali o tom, že O´Reillyho agent poprel, že by jeho klient niekde počas lockoutu hral. Prečo sa to teda teraz zmenilo? Stratil O´Reilly trpezlivosť? Je frustrovaný z lockoutu ako my, fanúšikovia? Sú tam nejaké problémy medzi ním a Coloradom? Toto sú iba špekulácie, no špekuláciou nie je fakt, že v Metallurgu bude hrať po boku staršieho brata Cala. Ten je v súčasnosti zranený. Ryan je druhým hráčom NHL, ktorý podpísal kontrakt mimo NHL bez toho, aby zahrňoval možnosť vrátiť sa do NHL po skončení lockoutu. Prvým sa ešte v septembri stal neobmedzene voľný hráč Andrei Kostitsyn, ktorý podpísal zmluvu v KHL na jeden rok.

Eurolanche čaká na aktuálne vyjadrenie jeho agenta.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
07/12/2012 - 13:39

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."