Viac článkov v slovenčine a češtine

ROZHOVOR SO SETHOM JONESOM

ROZHOVOR SO SETHOM JONESOMFanklub Eurolanche vám prináša jeden z najexklúzivnejších rozhovorov vo svojej histórii. Rozhovor s pravdepodobnou prvou draftovou voľbou tohto roka - Sethom Jonesom

Draftová lotéria sa začne už o pár hodín. Colorado Avalanche skončilo na predposlednom mieste v celej lige. Ak bude mať počas losovania šťastia, existuje 18,8 % šanca, že nakoniec bude na drafte vyberať z prvého miesta. Najväčšiu, 25 % šancu má samozrejme najhorší tím ligy Florida Panthers. Šance majú aj ostatné kluby, ktoré nepostúpili do play-off, no ich percentuálna hodnota je oveľa menšia. Každopádne, Avalanche budú vyberať najhoršie z tretej pozície. Draftovú lotériu budeme sledovať už dnes v noci o 02:00 v Eurolanche Chate.

Nateraz je pre vás určite najväčším lákadlom rozhovor so Sethom Jonesom. Urastený obranca si vybudoval povesť nového kráľa obrany NHL. Hovorí sa o ňom ako o jednom z najtalentovanejších obrancov ligy posledného desaťročia. Tím, ktorý si ho vyberie, bude mať o defenzívu postarané na ďalšie roky. Jones je najväčším a dlhodobým kandidátom na celkovo prvé miesto na drafte. Preto je dnešná lotéria pre budúcnosť Avalanche extrémne dôležitá. Ak však napokon budeme vyberať z druhého alebo tretieho miesta, existujú dokonca špekulácie, že môže prísť k výmene našej voľby a nejakých hráčov za prvú voľbu. Tak obrovská je Jonesova dôležitosť.

Fanklub Eurolanche sa spojil so Sethom a svojim členom i fanúšikom prináša exkluzívny rozhovor nielen o jeho kariére, blížiacom sa drafte, ale aj jeho detstve, ktoré prežil v Denveri. Jeho otec, bývalý hráč denverského tímu v NBA, sa dokonca stretol v minulosti s Joe Sakicom. Momentálne sa Jonesov juniorský tím, Portland Winterhawks, dostal do finále ligy WHL. Z 15 zápasov play-off má Jones 13 bodov.

Aké boli tvoje prvé roky ako hokejistu?

Tak najprv som mal lekcie korčuľovania v premiérovom roku, keď som mal 5 rokov. Predtým, ako som naozaj začal hrať hokej, bol som tým veľmi zanietený a chcel som sa naučiť ako korčuľovať, vedieť základy, najprv robiť tvrdú robotu … a to je vlastne ako som začal hrať.

Ako si vyrastal v Denveri a ovplyvnil ťa tím Avalanche?

Oni boli vtedy skutočne skvelí, vyhrali Stanley Cup v 2001. Bol som veľmi šťastný, že som bol na zápase č. 7, keď vyhrali SC proti New Jersey. Bola tam kopa skvelých hráčov, napr. Bourque, Sakic, Roy. Veľa členov Siene slávy a ja som ich sledoval a v ten rok to bol výnimočný tím.

Tvoj obľúbený tím a hráč v časoch, keď si vyrastal?

Môj obľúbený tím bol rival Colorada – Detroit Red Wings, čo je zábavné. Môj obľúbený hráč bol Nicklas Lidström. Miloval som ako on hral, ako hladko a hrozivo robil svoje rozhodnutia, ktoré boli vždy jednoduché a dobré.

Aké sú tvoje silné a slabé stránky?

Myslím si, že mojou silnou stránkou sú korčuliarske schopnosti a myslím, že mám veľmi dobrú strelu, viem si nájsť cestu a prejsť cez hráčov. Myslím, že viem dobre rozohrať v obrannom pásme. Nejaké moje slabšie stránky: občas hrám až moc jednoducho, vyberiem si svoje miesto a idem do protivníka. S tým by som mal byť trochu viac trpezlivý.

Aké bolo hrať v národnom hokejovom programe USA?

Bolo to neuveriteľné, mali skvelý program, ktorý mi definitívne pomohol k dnešnému úspechu a môjmu rozvoju na ľade i mimo neho.

Aká je tvoja najlepšia spomienka hokejovej kariéry?

Keď sme vyhrali MS do 20 rokov v Rusku počas posledných Vianoc.

Čo to pre teba znamená, keď ťa označujú za top NHL talent tohto draftu?

Znamená to veľmi veľa, keď sa nachádzate v tejto kategórií. Veľa ľudí sa snaží, aby sa nachádzalo na tomto mieste. Veľa ľudí pracuje tvrdo a skúša byť lepším ako ty a prekonať ťa.

Ako sa pripravuješ na draft?

Tvrdo makám každý deň, práve sa snažím ukončiť silno našu sezónu ako obvykle. Teraz to je môj hlavný zámer.

Čo si myslíš, aké sú šance tvojho tímu vo finále tento rok?

Skvelé, cítim veľkú dôveru s tímom a trénerom, ktorý nás dal dokopy. Už od tréningového kempu som vedel, že máme tento rok výnimočný tím a posnažím sa urobiť všetko preto, aby som pomohol tomuto tímu vyhrať.

Autor prekladu: Rudolf Šerý

Zdroje fotiek: ca.sports.yahoo.com, thehockeywriters.com, nytimes.com, ebony.com, sportsinnercity.com

České a slovenské preklady všetkých exkluzívnych rozhovor fanklubu Eurolanche s bývalými i súčasnými členmi organizácie Colorada Avalanche nájdete na tomto odkaze.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
01/05/2013 - 13:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."