Viac článkov v slovenčine a češtine

Pickard poslaný späť na farmu!

Pickard poslaný späť na farmu!Vedenie Colorada Avalanche sa rozhodlo poslať hrdinu posledných dní späť na farmu v AHL.

Semyon Varlamov, ktorého v posledných dňoch trápilo zranenie slabín, sa vracia do zostavy. Návrat brankárskej jednotky však vyvolal vo fanúšikoch rôzne reakcie, pretože vedenie "Lavín" poslalo talentovaného Calvina Pickarda späť na farmu do tímu Lake Erie Monsters. Pickard zažil v tejto sezóne debut v NHL a viac než dobre zastúpil brankársku dvojku Reta Berru, ktorý sa po dobrom úvode sezóny momentálne trápi.

22-ročný Pickard, ktorého si Colorado vybralo vo vstupnom drafte 2010 zo 49. miesta, odchytal v drese Avalanche 7 zápasov, v ktorých mal 92,2% úspešnosť zákrokov priemerom 2.49 gólu na zápas. Objektívne treba povedať, že za tieto čísla sa Pickard hanbiť nemusí. Práve naopak, mal by byť na seba hrdý, pretože bol skutočnou oporou tímu.

Prečo bol teda Pickard poslaný na farmu? Je to jednoduché – Pickard potrebuje chytať aby mohol napredovať, no a priestor má jedine v AHL. Treba pripomenúť, že Reto Berra má podpísaný jednocestný kontrakt, čo znamená, že keby ho Avs chceli preradiť na farmu musel by prejsť cez „waivers“ listinu - to zjednodušene znamená, že počas 24 hodín by po jeho službách mohol siahnuť ktorýkoľvek z tímov NHL. Až po tomto čase by mohol byť oficiálne preradený do tímu Lake Erie Monsters. Vzhľadom na fakt, že Berra prišiel do Colorada za relatívne vysokú protihodnotu, ktorou bola voľba v 2. kole draftu, je úplne logické, že tím nechcel nič riskovať a spravil najlepšie možné riešenie.


Pavol Hercko, Slovakia, pavol@eurolanche.com
02/12/2014 - 20:45

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."