Viac článkov v slovenčine a češtine

Trade Deadline: Kto opustí Colorado?

Trade Deadline: Kto opustí Colorado?Je niekto na odchode z tímu Colorada? Kto a za akú protihodnotu?

Po roku tu máme opäť uzávierku prestupov a tradičný zmätok sprevádzajúci desiatky výmen. NHL je v prvom rade biznis a mnoho hráčov svoj osud v podstate nemá ako ovplyvniť. Takí hráči sa nachádzajú aj v Colorade a je možné, že niekoľkí z nich tím v priebehu nasledujúcich dvoch dní opustia.

Ako sme už spomínali, Jan Hejda je najväčším kandidátom na prestup. Záujem o neho by mali mať New York Rangers a údajne je aj v hľadáčiku manažéra Montrealu Canadiens.

K Hejdovmu odchodu by sa mohol pridať veterán Daniel Briere, ktorému končí po sezóne zmluva. So svojimi skúsenosťami a výbornými výkonmi v play-off, bude asi lákať skôr tie tímy, ktoré majú istotu boja o Stanley Cup.

Najviac sledovaným hráčom bude však aj tak Ryan O’Reilly, ktorý sa už dvakrát nedokázal s ľahkosťou dohodnúť s Coloradom na zmluve a vzťahy sú naštrbené. Pri jeho mene svietili otázniky a tímy Montreal Canadiens alebo Toronto Maple Leafs. Bol by protihodnotou za Ryana Dion Phaneuf? Alebo by Avs nejak výmenu prešpekulovali pomocou draftov a získali Phila Kessela?

Zatiaľ čo Semyon Varlamov má miesto isté, čo bude s Calvinom PickardomRetom Berrou? Opustí organizáciu jeden z nich za draft alebo mladý prospekt?

Za najväčšiu slabinu tímu sa považovala obrana. Kto z obrancov by teda mohol teoreticky mužstvo opustiť? Miesto má asi isté iba dvojica Erik JohnsonTyson Barrie. Brad Stuart, Nate Guenin a Nick Holden sú zadákmi, ktorých by vedenie určite pustilo, ak by za nich dostalo dobrú protihodnotu. Čo je však v prípade takýchto priemerných obrancov „dobrá protihodnota“? Drafty? Hráči na farmu? Vrásky na čele určite spôsobuje Ryan Wilson, ktorý viac premaródi, ako hrá. Iba šialený GM by pristúpil na výmenu, ktorej súčasťou by bol tento obranca.

Debatovať o výmene hráčov ako Duchene, MacKinnon, Landeskog a spol. je asi bezvýznamné. Čo by sa muselo stať, aby SakicRoy poslali preč jadro tímu? To je naozaj ťažké si predstaviť.

Pred pár dňami sa na internete objavila informácia, podľa ktorej má o Antoina Vermetta z Arizony záuejm niekoľko klubov NHL, okrem iných aj Colorado. Netreba však zabúdať na to, že zo špekulácií sa iba málokedy vykľuje pravda. Sám Joe Sakic pred časom povedal, že všetky špekulácie sú hlúposti a netreba im prikladať žiadnu váhu.

A čo Vy? Koho by ste radi videli v drese Avs a koho by ste poslali preč?

Koľko hráčov z prvého tímu opustí Avs počas uzávierky?
Žiadny
1
2
3
Viac ako traja

Andrej Foldi, Slovakia, andrej@eurolanche.com
28/02/2015 - 13:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."