Viac článkov v slovenčine a češtine

Kto pôjde z tímu na MS v ČR?

Kto pôjde z tímu na MS v ČR?Prehľad hráčov Avs, ktorí si zahrajú na blížiacom sa šampionáte v Českej republike.

Už 1. mája sa v Prahe a Ostrave začnú ďalšie majstrovstvá sveta v hokeji. Keďže sa Colorado Avalanche tento rok ani len nedostalo do vyraďovacej časti NHL, niektorí jeho hráči dostanú príležitosť zahrať si na medzinárodnom turnaji. Oficiálne súpisky ešte neboli oznámené, ale už teraz vieme na základe oficiálnych správ, koho si budeme môcť pozrieť na vlastné oči.

Za tím Kanady si určite zahrajú Matt Duchene, Ryan O´Reilly, Nathan MacKinnon a Tyson Barrie. Prví traja menovaní hráči dokonca vytvoria samostatný útok. Doplniť by ich mohol v záverečnej nominácii aj brankár Calvin Pickard, avšak zatiaľ len ako náhradník.

Na MS 2015 neuvidíme dvojicu hráčov, ktorým uplynulá základná časť NHL vyšla na viac ako výbornú. Kapitán Gabriel Landeskog (Švédsko) má problémy so zápästím a Erika Johnsona (USA) asi nepustí koleno, ktoré ho trápi od januára.

Otázniky visia nad účasťou Semyona Varlamova (Rusko), Jana Hejdu (Česko) a Retom Berrom (Švajčiarsko). Ruský brankár má opäť za sebou vydarenú sezónu, a preto sa očakáva, že bude tímovou jednotkou. Dvom jeho zvyšným ročník nevyšiel síce podľa predstáv, ale v minulosti patrili k oporám svojich národných tímov.

Redakcia Eurolanche.com bude majstrovstvá sveta pokrývať ako každý rok a prinesie vám vždy najčerstvejšie správy.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
16/04/2015 - 11:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."