Viac článkov o Stadium Series

Avs pod holým nebom privítajú Red Wings

Avs pod holým nebom privítajú Red WingsPreview zápasu Colorado Avalanche vs Detroit Red Wings.

Zápas 2016 Coors Light Stadium Series je druhým a zároveň posledným stretnutním týchto dvoch súperov v základnej časti NHL. V prvom vzájomnom zápase v Detroite zdolalo Colorado domáci tím 3-2 po samostatných nájazdoch. Semyon Varlamov zaznamenal 43 úspešných zákrokov, Petr Mrázek iba 19. Blake Comeau, ktorý zvyšoval na 2-1 nakoniec rozhodol tento duel víťazným gólom v samostatných nájazdoch.

Avalanche (32-27-4)

Colorado vyhralo štyri z posledných piatich zápasoch a stále drží v rukách poslednú divokú kartu Západnej konferencie. Bude to prvý zápas pod holým nebom pre Avalanche, tréner Patrick Roy však upozorňuje, že tím sa týmto nesmie rozptyľovať. V bránke nastúpi Semyon Varlamov. Jarome Iginla nazbieral v posledných piatich zápasoch šesť bodov za tri góly a tri asistencie a celkovo má na konte 607 gólov v NHL, a na sedemnáste miesto historických tabuliek stráca jeden gól. "Akonáhle sa vhodí buly, začína zápas, začína sa boj o víťazstvo," povedal Iginla, ktorý zažil zápas pod holým nebom v roku 2011 v rámci Heritage Classic.

Red Wings (30-20-11)

Detroit prichádza na Coors Field s trojbodovým náskokom pred Pittsburghom Penguins a prvou divokou kartou v rukách v rámci Východnej konferencie. V poslednom zápase proti Columbusu ukončili svoju štvorzápasovú šnúru prehier, keď vyhrali 2-1 po nájazdoch. V bránke by mal nastúpiť Petr Mrázek a po 5-zápasovej absencii kvôli zraneniu aj obranca Jonathan Ericsson. "Majú veľa dynamických hráčov," povedal na margo tímu Avs tréner Jeff Blashill.

Zdroj: NHL.com


Rudolf Sery, Slovakia, sery@eurolanche.com
27/02/2016 - 17:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."