Viac noviniek z fanklubu

Pohľad späť: Eurolanche Invasion IX

Pohľad späť: Eurolanche Invasion IXMarko Keipi bol prvým fanúšikom Colorada Avalanche z Fínska, ktorý sa zúčastnil projektu Eurolanche Invasion. Na svojom výlete videl sedem zápasov Avalanche.

Partia z Eurolanche Invasion IX sa stretla na viedenskom letisku – niektorí prišli vlakom, alebo autobusom a ďalší na autách. Mali sme členov z celej Európy, ako z Českej Republiky, Maďarska, Fínska a Slovenska. Po dlhom lete do Denveru sme si museli rýchlo prenajať auto, pretože v ten večer sme mali na programe zápas Colorada Avalanche proti Anaheimu Ducks. Bola to krásna skúsenosť vidieť Pepsi Center naživo. Pre mňa osobne to bol vždy veľký sen, takže to bolo naozaj špeciálne. Keď som si uvedomil, že sa mi splnil jeden z mojich detských snov, tak to bola fantázia. Zápas bol sám o sebe zaujímavý, avšak Colorado prehralo, rovnako ako všetkých sedem zápasov nášho výletu, avšak nebola to jeho hlavná pointa. Napriek tomu, že prehrali toľko zápasov, celý zájazd bol o atmosfére a užívaní si výletu. Myslím si, že to celé bolo viac ako len o hokejových zápasoch. Videli sme miestnu kultúru, navštívili sme rôzne mestá a tak ďalej. Boli sme v Los Angeles, San Franciscu a Tijuane, čo bolo skvelé.

Doobedia sme sa zvyčajne presúvali do tréningovej haly Colorada Avalanche. Bola to zaujímavá skúsenosť sledovať hráčov NHL pri tréningu a taktiež, ako pracovali na svojej hre. Po tréningoch sme na nich čakali pred tréningovou halou. Niektorí z nich boli k nám veľmi priateľskí, ako napríklad Soderbeg, Iginla a Sakic. Bolo úžasné vidieť Sakica naživo. Správal sa príkladne a stretnutie s ním bol pre mňa jeden z najväčších zážitkov celého výletu. Naozaj to bolo úžasné vidieť svoj detský idol. Rovnako som si vtedy uvedomil, že aj detské idoly sú normálnymi ľuďmi ako my.

V Denveri som si všimol, že miestni ľudia boli k nám veľmi, veľmi priateľskí. Ak pochádzate z Európy, tak nemôžete tomu rozumieť, ako veľmi budú na vás priateľskí a dokonca sa za všetko budú ospravedlňovať. Sú šťastní tak, ako žijú. Zostávajú pri zemi, ale stále sa o turistov zaujímajú a pýtajú sa, čo u nich robíme. Boli natešení z toho, že sme prišli z Európy kvôli hokeju. Každý v Denveri poznal Colorado Avalanche a znovu sa nám ospravedlňoval za to, že sa tímu vtedy nedarilo.

Autor sumáru Marko Keipi s fínskou vlajkou v Tijaune, Mexiku.

Aj v Denveri a jeho okolí sme podnikli niekoľko výletov. Navštívili sme amfiteáter Red Rocks, čo mi vyrazilo dych. Najlepší zážitok z tohto dňa bol, keď sa niektorí z nás rozbehli po schodoch zdola hore. Bolo to super na video a mali sme z toho zábavu. Taktiež sme si pozreli Rocky Mountains, čo bolo úžasné. Videli sme krásne hory a prírodu. A pritom sme boli iba hodinu a pol od centra Denveru. Je to super mesto, lebo je tak blízko prírody. David šoféroval v horách celý deň, aby sme si pozreli najzaujímavejšie miesta Skalistých hôr. Všade boli samé hory a ja ako Fín som doma nič také predtým nevidel. Milujem hory a čerstvý vzduch.

Naše ďalšie kroky smerovali na západné pobrežie. Odleteli sme do Los Angeles, kde sme si prenajali auto. Je to OBROVSKÉ mesto. Nikdy som nevedel, že je až tak veľké. Trvá najmenej hodinu dostať sa z jedného konca na druhý. Najviac si budem pamätať samozrejme cestu k nápisu Hollywood.

V LA sme do auta zobrali dlhoročného kamaráta Eurolanche, s ktorým sme išli do mexického hraničného mesta Tijuana. Ináč chcem podotknúť, že som bol prekvapený, koľko ľudí poznalo Eurolanche. Veľa z nich sa o nás zaujímalo a sledovalo nás na sociálnych sieťach. V Tijuane sme boli iba dve hodiny, čo sme využili na nákup tequily, pív a burrita. Rozdiel medzi Mexikom a USA bol viditeľný.

Nasledoval zápas v Anaheime. Bol jeden z najpamätnejších na akom som kedy bol. Naša skupina povzbudzovala hlučne „GO AVS GO“ počas celého stretnutia. Na jeho konci sa k nám pridali aj iní fanúšikovia. Síce Colorado prehralo, ale bola to zábava, čo podľa mňa charakterizuje celý výlet. Prehrávanie nie je dobré, ale prečo si daný moment neužiť.

Po zápase sme opustili LA a išli do San Francisca na zápas Sharks, pozrieť si Alcatraz a Golden Gate Bridge. Krásne mesto a nevadilo by mi stráviť tam viac dní. Mali sme naň iba jediný deň. Aj na zápase proti San Jose sme boli hluční, čo vadilo miestnym fanúšikom. Dokonca sa k nám pristavili bezpečnostní pracovníci štadióna. Po zápase nám nakoniec fanúšikovia podali ruky a odfotili sa s nami.

Po tomto zájzde v Kalifornii sme sledovali ďalšie zápasy v Denveri. Osobne som začínal byť unavený z výletov, takže som posledné dni strávil s kamarátom, ktorý za mnou prišiel z Kansasu. 

Keď sme prileteli späť do Viedne, bol som fakt unavený a pripravený vrátiť sa domov – nie však preto, že by som ti výlet neužil! Zažili a robili sme však za dva týždeň toľko toho veľa, že už som nemal energiu. Veľmi preto odporúčam Eurolanche Invasion pre každého fanúšika Colorada Avalanche, pretože si na to vždy budete pamätať a považovať ho za najlepší výlet vo svojich životov. Moje sny sa splnili a ja tomu stále neviem uveriť!

Dôležité odkazy: 


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
31/01/2023 - 16:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."