Viac článkov o Stadium Series

Colorado predstavilo nový dres

Colorado predstavilo nový dresUž je známa podoba dresu pre zápas pod holým nebom. Čo si o ňom myslíte?

Colorado Avalanche vstupuje do svojej 20. sezóny v histórii. Jubilejný ročník bude v mnohých smeroch jedinečný. Jedným z prvých konkrétnych krokov bolo včerajšie predstavenie nového dresu, ktorý sa použije výlučne pre zápas v rámci Stadium Series proti Detroitu Red Wings vo februári 2016. Na tlačovej konferencii si ho po prvýkrát na seba navliekol kapitán Gabriel Landeskog.

Dresu dominuje biela farba, čo je v prípade domáceho tímu nezvyk, keďže takéto kluby mávajú už niekoľko rokov tmavé farby. Klub to zdôvodnil tým, že rovnaký odtieň používal v čase najväčšej rivality proti Detroitu. Dominuje mu vpredu veľké logo „C“, ktoré sa medzičasom už dostalo na všetky verzie dresov Colorada (ako patch na domácom a vonkajšom a pravdepodobne ako hlavné logo na tretiu sadu).

Ďalším výrazným prvkom sú samotné čísla hráča na ramenách, ktoré sú obrovské. Je to z dôvodu, aby všetci fanúšikovia na obrovskom bejzbalovom štadióne vedeli rozpoznať jednotlivých hráčov. Na golieri je logo NHL a číslovka 5280, ktorá symbolizuje 5280 stôp, teda presne jednu míľu – nadmorskú výšku, v ktorej sa mesto Denver nachádza a po ktorej má aj prezývku Mile High City.

Na ramenách sú logá pre Stadium Series a klasické logo klubu. Rukávom okrem veľkého čísla dominujú tri základné coloradské farby – rudá, modrá a šedá. Ide presne o takú farebnú kombináciu, ktorú Colorado používalo na štucniach v slávnej ére rivality. Meno hráča na chrbte je čiernou farbou, číslo rudou.

Nový dres klub predstavil v rámci konferencie o Stadium Series, ktorej sa zúčastnili komisár NHL Gary Bettman, majiteľ bejzbalového klubu Colorado Rockies, zástupca Detroitu Red Wings Kris DraperGabriel LandeskogJoe SakicJosh Kroenke, guvernér štátu Colorado a zástupcovia spoločnosti MillerCoors, University of Denver a Colorado College.

Naznačená poloha ihriska.

Colorado pritom v najbližšom období predstaví ešte jeden nový dres – tretiu sadu. Ako sme vás pred časom informovali, podoba tohto dresu unikla na oficiálny obchod NHL.com, odkiaľ ju vzápätí stiahli. Hlavnou farbou tretej sady by mala byť modrá a veľké, nové alternatívne logo na hrudníku. Oficiálneho predstavenia by sme sa mali dočkať v zápase proti Anaheimu Ducks dňa 16. októbra.

Napokon samotné logo podujatia, o ktorom Eurolanche.com informoval vôbec ako prvý web na svete už na začiatku augusta:


Eurolanche.com, Worldwide, eurolanche@eurolanche.com
21/09/2015 - 18:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."