Viac článkov v slovenčine a češtine

Hejda pre Eurolanche: Prečo sa nedarí

Hejda pre Eurolanche: Prečo sa nedaríFanklub Eurolanche spravil s českým obrancom rozhovor o súčasnej situácii v klube.

Prečo je súčasná sezóna horšia ako tá predošlá, keď sa zloženie tímu takmer nezmenilo?

Myslím si, že sa zmenilo. Prišli noví hráči. Mali sme zlý začiatok sezóny. Tá predošlá bola veľmi vydarená. Preto si zo začiatku všetci mysleli, že aj tento rok to bude rovnaké. Nechali sme si však ujsť zápasy a nefungovalo to. Asi sme nedali do toho srdce a drinu ako pred rokom. Vtedy sme si to všetko vydreli. Súperi nás podceňovali. Terajší stav je pre všetkých nová situácia. Keď sa nedarí, tak to zasiahne psychiku a potom sa to vezie.

Mali ste aj obdobie výhier. Prečo ste začali odrazu vyhrávať?

Určite potrebujeme stále viac vyhrávať. Je to aj o šťastí. Napríklad januárový zápas v Chicagu, kde sme dali dva góly v prvých dvoch minútach a ďalších 58 sme sa bránili. Pre nás je veľmi dôležitý brankár. Varlamov mal počas sezóny ľahké zranenie, nebolo to úplne ono. Pickard ale chytal úplne skvelo. Podarilo sa nám s ním vyhrať zápasy. Dúfam, že to bude lepšie. Je to hlavne o psychike.

Ako to berie Patrick Roy, keď sa nedarí?

Je to jeden z najinteligentnejších trénerov, ktorý skúša rôzne cesty riešení. Pre neho sú prehry tiež nová situácia. Prvá sezóna bola pre nás veľmi jednoduchá tým, že sme vyhrávali. Ako hovorí, pred rokom sme nemali z ničoho strach. Mali sme tak veľa bodov, že sme sa nebáli jednej prehry, lebo to pre nás toľko neznamenalo. Tento rok je to úplne iné. Keď sme vyhrávali o jeden gól, tak sme sa začali báť o zápas, že by sme ho mohli prehrať. Patrick sa snaží byť pozitívny, aj negatívny. Skúša to po dobrom, aj zlom. Má veľa skúseností z juniorskej ligy, ale prístup k juniorom je určite iný ako k dospelým hráčom. Na každého platí niečo iné. Niekedy si myslím, že mohol spraviť niečo iné, ako urobil.

Ako vidíš svoju budúcnosť v klube?

Neviem nič, snažím sa robiť čo najlepšiu prácu, akú môžem. Bohužiaľ, bodovo to moc nevychádza. Čo sa týka odohraných minút, nemôžem sa sťažovať. Nemyslel som si pred sezónou, že budem mať takúto dôveru. Aspoň to vychádza po tejto stránke. Ak sa nezačnú vo februári nejaké rokovania, tak by som chcel, aby s tým prišiel môj agent.

Pokračoval by si aj v inom tíme NHL?

Je to pre mňa otvorené. Kľudne by som dal ešte aj dva roky, ale keď nie, tak sa svet nezrúti.


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
24/02/2015 - 08:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."