Viac článkov v slovenčine a češtine

Na MS uvidíme 9 hráčov organizácie Avs

Na MS uvidíme 9 hráčov organizácie AvsNa tohtoročných Majstrovstvách sveta sa predstaví celkovo 9 hráčov z organizácie Avs, aké sú ich nádeje na úspech?

V piatok 1. mája odštartuje v českých mestách Ostrava a Praha každoročný sviatok, v podobe Majstrovstiev sveta v hokeji. Početné zastúpenie na nich bude mať aj organizácia Colorada Avalanche, z ktorej sa na tomto vrcholnom podujatí predstaví celkom 9 hráčov, ktorí budú rozložení v šiestich národných výberov. Jediným tímom s početnejším zástupom bude jeden z horúcich favoritov na titul Kanada, ktorá vo svojom výbere privíta štvoricu hráčov lavín. Dobrú šancu na medailu má taktiež obranca Jan Hejda, ktorý bude zároveň zastávať post asistenta kapitána. Naopak ďalšie celky favorizované na zisk cenného kovu ako RuskoŠvédsko nemôžu počítať so službami Gabriela Landeskoga respektíve Semyona Varlamova.

Matt Duchene – Kanada

Táto sezóna Mattovi vôbec nevyšla podľa predstáv a to aj napriek tomu, že spomedzi hráčov hrajúcich na centri bol vôbec najlepší. Na turnaji Majstrovstiev sveta, ktoré Kanada celé strávi v hlavnom meste Česka, Prahe, tak bude mať dokonalú možnosť napraviť si chuť. V jeho kariére sa bude jednať celkovo o štvrtú účasť na tomto prestížnom podujatí a mal by patriť medzi jeden z tromfov javorových listov. V prípravnom zápase s Rakúskom sa na to naladil gólom.

Tyson Barrie – Kanada

Ofenzívne ladený obranca, ktorý sa však v priebehu tejto sezóny čo to zlepšil aj v defenzívnych parametroch. Počas tejto sezóny dokázal pozbierať celkom 53 bodom a aj vďaka tomu si vyslúžil miestenku v silnom výbere trénera Todda McLellana. Na seniorskej scéne je, po tom čo reprezentoval výber do 20 rokov, toto jeho debut a tak v jeho prípade pôjde hlavne o naberanie skúseností.  Hrať by po vzore jediného prípravného stretnutia mal po boku ďalšieho talentovaného obrancu Aarona Ekblada.

Nathan MacKinnon – Kanada

Minuloročný držiteľ ocenenia pre najlepšieho nováčika prežil tento rok, zdá sa, krízovú druhú sezónu, aj napriek tomu, ale dostal šancu v národnom výbere. V ňom sa objavil, už aj minulý rok, kedy mal iba 18 rokov, no aj napriek tomu vôbec nezanechal zlý dojem, hoci Kanade bola vystavená stopka už vo ¼-finále. V ôsmich stretnutiach si na svoje konto pripísal 4 kanadské body za gól a 3 asistencie. V zohrávacom stretnutí proti tímu Rakúska svoje štatistiky nedokázal rozšíriť.

Ryan O´Reilly – Kanada

Posledným do partie, vcelku bohatej stopy organizácie lavín vo výbere javorového listu, je ďalší center ktorému vychádzal najmä záver sezóny. Pre O´Reillyho to bude už tretí turnaj v národnom drese, čím sa už pomaly aj stáva, pri neúčasti Colorada v play off, jedným zo základných pilierov tohto mužstva. Pri svojej poslednej účasti v roku 2013 zastával v tíme predovšetkým rolu brániaceho útočníka, keď si v 8 zápasoch pripísal na konto 3 body. V prípravnom stretnutí, v ktorom Kanada zdolala Rakúsko 4:2 sa bodov nepresadil.

Jan Hejda – Česká republika

Hejda má rovnako ako veľká časť kádra Colorada Avalanche za sebou jednu z menej podarených sezón, ale ani tento fakt nijak neoslabuje to, že by mal byť jednou z hlavných opôr národného výberu. V jeho drese sa predstaví, v rámci Majstrovstiev sveta, celkovo siedmy krát a dokonca druhý krát v domácom prostredí. Ambície domáceho tímu, o realizovanie ktorých by sa mal starať predovšetkým skvelý útok, sú veľmi vysoké. V závere prípravy odohral Hejda 2 zápasy proti výberu Fínska, ani v jednom prípade nebodoval.

Zach Redmond – USA

Zadák, ktorý je takpovediac v najlepších hokejových rokoch, bol v tejto sezóne jedným z mála príjemných prekvapení. Po svojej doposiaľ najlepšej sezóne si dokonca vyslúžil miesto vo výbere Spojených štátov, ktorý však v posledných rokoch pripomína skôr nejaký projekt náhoda. Doposiaľ to bolo hlavne za účelom skúšania hráčov pre olympiádu. Veľmi ťažko teda odhadovať šance tohto zaujímavo poskladaného tímu, avšak ¼-finále by mali zvládnuť. V jedinom prípravnom zápase USA zaznamenal Redmond asistenciu.

Reto Berra – Švajčiarsko

Tento gólman má za sebou nie veľmi dobrú sezónu, veľkú časť z nej totiž presedel iba ako náhradník a do akcie sa poriadne dostal až v samom závere základnej časti, kedy už bolo prakticky všetko stratené. Pri pohľade na brankársky tandem Helvétov možno spočiatku očakávať jeho striedanie sa vo svätyni s Leonardom Genonim. Čo sa týka kvality, švajčiarsky výber by mal minimálne postúpiť zo skupiny. Berra sa k tímu pripojil v závere prípravy a vo svojom jedinom zápase inkasoval od Francúzska 6 gólov.

Jonas Holos – Nórsko

Ofenzívny obranca, ktorý už pár rokov pôsobí v Európe, avšak stále je členom organizácie Avalanche. Posledným pôsobiskom, piliera nórskej defenzívy, ktorý si tento rok odbije v najcennejšom drese už desiate Majstrovstvá sveta, bol ruský Lokomotiv Jarosľavl. Tím Nórska zvykne bývať jedným z ašpirantov na ¼-finálovú účasť a inak tomu nie je ani tento rok, pričom pri zložení skupiny to vôbec nevyznieva nereálne. Holos počas záverečnej fázy prípravy zaznamenal v ôsmich zápasoch celkovo 4 body.

Markus Lauridsen – Dánsko 

Aj túto sezónu strávil tento v súčasnosti 24-ročný zadák na farme v Lake Erie. V národnom drese sa predstaví po tretí raz v rade, rovnako ako jeho starší brat Oliver. Čo sa týka predpokladov dánskeho výberu, dá sa očakávať ukončenie turnajovej cesty, už po základnej skupine, ako tomu bolo aj v predošlých rokoch. V príprave na samotný turnaj , do ktorej naskočil na poslednú chvíľu, zaznamenal v dvoch zápasoch 1 asistenciu.


Brano Bukovy, Slovakia, bukovy@eurolanche.com
30/04/2015 - 17:00

Discussion


NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."