Viac článkov v slovenčine a češtine

Sumár MS 2015: Deň prvý

Sumár MS 2015: Deň prvýJak se dařilo hráčům Avs v první hrací den Mistrovství světa ?

Kanada - Lotyšsko 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Nathan MacKinnon nastoupil v první útočné formaci Kanady společně se Sidney Crosbym a Jasonem Spezzou a byl to právě on, kdo po krásném přiklepnutí Spezzy otevřel brankový účet celého turnaje. O pár minut později právě MacKinnon nabíjel Danu Hamhuisovi, jeho střelu lotyšský brankář pouze betonem vyrazil a Spezza zvýšil na 2:0. O minutu později udržel kotouč v útočném pásmu Tyson Barrie, poslal ho po mantinelu Tayloru Hallovi, ten posunul Mattu Duchenovi, který vybruslil před branku a zavěsil. Hned na začátku druhé třetiny bodoval i Ryan O'Reilly, když si připsal druhou asistenci při brance Hamhuise. O chvilku později Crosby krásně uvolnil MacKinnona, ten nezjištně nahrál před prázdnou branku Spezzovi a bylo to 5:0. Při prvním oslabení Kanady byl na ledě Duchene, na přesilovce se naopak jako dispečer na modré objevil v první formaci Barrie. Ve druhé formaci pak O'Reilly šel rozrážet obranné řady soupeře.

MacKinnon otvoril gólový účet MS 2015

USA - Finsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Zach Redmond při prvním zápase svého týmu zůstal mimo zápasovou nominaci. Bývalý hráč Avs a kapitán amerického týmu Matt Hendricks si připsal 3 body (2+1), křídelník Steve Moses, o kterého se v létě v NHL strhne mela, si připsal 1+1.

Rusko - Norsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)

Rusové do zápasu vlétli s velkou chutí a již v první třetině rozhodli. Za Nory spolykal obvyklé množství minut obránce Jonas Holos a připsal si asistenci na první gól svého týmu.

Česko - Švédsko 5:6 sn (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0, 0:1)

A největší lahůdka na závěr. V zápase Česka se Švédskem bylo na obvyklé poměry těchto klání k vidění veliké množství branek i šancí. První branku domácích na šampionátu vsítil tečí Jaromír Jágr. Jan Hejda hrál v obraně spolehlivě, při prvním gólu zůstal osamocený proti dvojici protivníků a těžko mohl udělat více. Naopak v 52. minutě vyrazil nezvykle kupředu do útoku, zavezl kotouč, udržel ho v souboji a právě po jeho přihrávce a následné teči Dominik Simon vyrovnal na 4:4. Velmi pěkná a důležitá práce Jana Hejdy, kterou týmu pomohl k velmi důležité brance v ceně bodu z tohoto těžkého zápasu.

Zdroj fotky: IIHF


Ondrej Kolinsky, Czech Republic, kolinsky@eurolanche.com
01/05/2015 - 23:30

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."