Viac článkov v slovenčine a češtine

Rozhovor s Nickom Magyarom

Rozhovor s Nickom MagyaromEurolanche vyspovedal mladý talent organizácie Avalanche.

Nicholas „Nick“ Magyar bol draftovaný Coloradom Avalanche minulý rok vo štvrtom kole z 93. miesta. Tento devätnásťročný center, ktorý dokáže hrať aj na pravom krídle, uprednostnil pred dvoma rokmi kanadskú juniorku OHL pred americkou súťažou, aj keď bol do nej draftovaný z celkovo štvrtej pozície. Obe posledné sezóny tak strávil v Kitcheneri Rangers, kde sa vypracoval na ofenzívny pilier tímu. Za rovnaký klub hral aj Gabriel Landeskog. V prvej sezóne získal 46 bodov v 66 zápasoch, čo mu vynieslo nomináciu do druhého all-star tímu nováčikov. V poslednom ročníku nazbieral 32 bodov v 65 dueloch. Podľa expertov je Magyar komplexným hráčom s veľkou šancou dostať sa do tímu NHL. Hrá tvrdo, dokáže zbierať body a štýlom pripomína power forwarda.

Tvoje priezvisko znie pre Európanov doslovne maďarsky. Máš u nás nejakých predkov?

Áno, som „veľmi“ maďarský. Moje priezvisko znamená „maďarčina“.

Avs si ťa vybrali na minuluročnom drafte. Spomenul si si na to počas sledovania tohtoročného?

Priniesli mi to späť všetky krásne spomienky. Splnil sa mi sen, keď som tam minulý rok započul svoje meno. Nemôžem ani slovami vyjadriť, ako som sa cítil. Skutočne neskutočne.

Ako vyzerá kontakt medzi tebou a organizáciou Colorada počas sezóny?

Pravidelne sa chodia pozerať na moje zápasy. Keď prídu, dajú mi vedieť a pred alebo po zápase sa stretneme. Niekedy zájdeme na obed alebo večeru.

Môžeš nám opísať, aké to bolo minulý rok v kempe Colorada v septembri?

Bola to výborná skúsenosť. Pocítil som pocit, aké to je hrať na úrovni rýchlosti v NHL. Teším sa na tohtoročný kemp, pretože viem, aký bude. Chcem zanechať dojem a spraviť toho viac.

Si v rovnakej hostiteľskej rodine, u ktorej bol počas svojej juniorskej kariéry Gabriel Landeskog. On ti aj po drafte priamo zavolal. Ste spolu v kontakte?

Áno, počas sezóny sa zaujíma, ako mi to ide. Minulý rok som mu volal pred kempom a opýtal sa ho zopár otázok, keďže to bolo pre mňa po prvýkrát. Rozprávali sme sa aj osobne v Denveri. Veľmi mi pomohol. Je pre mňa dobrým učiteľom.

Čo je tvoj hlavný cieľ pre budúcu sezónu?

Podpísať zmluvu s Coloradom.

Môžeš porovnať svoj hokejový štýl k nejakému hráčovi Colorada?

Povedal by som, že sa podobám O’Reillymu, aj keď bol vymenený. Tvrdo pracuje, má na ľade prehľad a pracuje dobre s pukom. Je solídny v rohoch ihriska pri mantineli.

Aký je tvoj plán na toto leto?

Zlepšiť sa v korčuľovaní a posilňovať dolné partie tela. Pracujem tvrdo v posilňovni a na ľade, aby som to zlepšil.

Zdroje fotografií: hockeyprospect.com, avalanche.nhl.com


David Puchovsky, Slovakia, eurolanche@eurolanche.com
06/08/2015 - 11:00

Discussion

NHL on Nov 11, 2017: "Eurolanche is the world's largest Colorado Avalanche fan club."